26 / 04 / 2024

Samandağ Yeni Çarşı Binası hizmete açıldı!

Samandağ Yeni Çarşı Binası hizmete açıldı!

Çarşı binası yeni işletmeler açılarak büyük çarşı merkezi konumuna sahip olma yolunda. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından kurulan çarşı hizmete açıldı.



Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından kurulan yeni çarşı binası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla  görkemli bir açılış yapılarak hizmete açılmıştı.


Günümüzün kalite standartlarına uygun şeklinde kurulan yeni çarşı binası 3 katlı ve 87 dükkandan oluşmaktadır. Samandağ’ın kültür sosyal aktivitelerin aynı zamanda kamuoyuna yönelik toplantı, panel ve benzeri etkinliklerin yapılacağı geniş salonu mevcut.


Samandağ Vergi Dairesi, Samandağ Mal Müdürlüğü ile Samandağ Belediyesi Evlendirme Dairesi Samandağ Vatandaşlarına yeni çarşı binasında hizmet vermektedir. Yeni çarşı binasının zemin katında ise Balıkçılar çarşısı ile bitişiğinde sebze – meyve satış yeri mevcut. Binanın önü ve etrafı çevre düzenlenmesi yapılarak modernize edilmiş.


Samandağ Belediyesince kurulan Yeni Çarşı binası; merkezi dar eski olan bir konumdan kurtaracağı yönde kesin gözüyle bakılıyor. Yeni oluşturulan merkez ile Samandağ çevre genişliğine sahip olacak. Şehir statüsünün gerekliliği acil bir ihtiyaç hale gelen Samandağ’ın artan nüfusu nedeniyle böylesine çarşı merkezlerin açılması kaçınılmaz bir durum olmuştur.


Samandağ Belediyesi Evlendirme dairesinin hizmet yerinin yeni çarşı merkez binasında olması binaya ayrı bir renk katarken, Yeni çarşı binasında farklı branşlar da işletmecilik yapılarak vatandaşın her türlü ihtiyacını karşılayabileceği bir alış veriş merkezi olacak. Yeni çarşı binasında işletmecilik yapan esnaflarla bire bir konuştuk, görüş, düşünce ve beklentilerini sorduk.


Yeni çarşı binasında Restaurant işletmeciliği yapan Hasan Gülen çarşı merkezi ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Şehirlerde tek nokta merkez yerine birkaç merkezleri var. İlçemiz de ise yeni uygulanıyor. Şehir düzenlenmesi adına olumlu bir adımdır. Özüne bakacaksak kurulan yeni merkez uzaklığı ile ilgili ne kadar konuşulsa da yakınlık veya uzaklık ölçüt sayılmamalıdır. Burada önemsediğimiz ilçemizin genişlemesidir.”


Dior Paradise Cafe Pastane sahipleri düşüncelerini şöyle dile getirdi “Samandağlılar için rahat huzurlu, güvenli ve sıcak bir ortam yarattık. Yeni çarşı merkezini Samandağ Belediyesi ve Esnaf arkadaşlarımızın değerlendirmesi gerekiyor. Gelecekteki en güzel ve sosyal yapılardan bir tanesi yeni çarşı merkezidir.”


Star kafe işletmecisi Murat Halbutoğlu ise düşüncelerini de şöyle dile getirdi; “bundan bir yıl önce Mal Müdürlüğü ile birlikte açtık. Vergi dairesinin gelişiyle çarşı binası bayağı bir hareketlilik kazandırdı. Çarşı merkezinde kurulan meclis salonunda gerçekleşen sosyal kültürel etkinlikleri de katarsak bayağı da canlandı” şeklinde görüşlerini dile getirdi.


Samandağ Belediye yetkilileri yeni çarşı binası ile ilgili yaptıkları açıklamada şöyle denildi;  “yeni çarşı binasını kurarak Samandağ’a önemli bir güzellik kattık. Çarşımızdaki merkezi alanı genişlettik bu tür yatırımlar Samandağ için önemli bir kazanımdır. Alışveriş merkezlerin vatandaşın rahat, ferah ve temiz bir ortamda ihtiyacını, gereksinimlerini karşılayacağı bir merkezi haline gelecektir. Aynı zamanda Samandağ’ının çevre düzenine, genişliğine olumlu katkı sunacaktır.”


Atav Gazetesi


Geri Dön