02 / 05 / 2024

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Samandağ'da 33 yeni mahalle için nazım imar planı yapılacak!

Başkan Nehir, hizmet projelerini, Türbe Peyzajı, Yeni Toplu Konut Hamlesi, BŞB ile ortaklaşa 5,5 dönümlük Rekreasyon Alanı, Çevre Yolu, 75.Yıl Parkı altı otopark, üstü yeşil alan, 33 yeni mahalleyi içine alan Nazım İmar Planı, Kapalı Semt Pazarı ve Çevlik-Arsuz Yolu şeklinde sıraladı.



Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, düzenlediği basın toplantısında, geride kalan yaklaşık 2,5 yılık süreçte yaptıkları hizmetler ile bundan sonraki projelerini anlattı.


Samandağ Belediyesi'nin insana, doğaya ve kente yaklaşımının yaşadığımız coğrafyanın ruhuna uyum gösterdiğini, ilçenin laik, sosyal, demokratik, çağdaş ve hukuk devletinin bir öğesi olduğunu, çağdaş yaşamın dinamikleriyle yaşama arzusu içinde olduğunu belirten Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “İlçemizde yaşayan her bireyin mutluluğu ve refahı bizim için önemlidir. Kentimizde yaşayan herkesin hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini arttıracak, daha mutlu yaşamasını sağlayacak hizmetler sunmak önceliğimizdir” dedi ve görevlerinden uzaklaştırılan Öğretmenlerin derdini, maydanoz tarlasında çalışan kadınların derdini, mandalina üreticisinin derdini, esnafın, emeklinin, emekçinin, yaşlının, gencin, çocuğun, engellinin, kadınların dertlerini dert edinen bir yaklaşım içinde olduklarını bildirdi.


Basın toplantısında, aydınlık yarınlara yürüme hedefiyle barışa, kardeşliğe ve hakça paylaşıma sarsılmaz bir inançla üretme çabası içinde olduklarını, kaynakları doğru kullanarak, zamanın ihtiyaçlarına göre 'çözüm odaklı' düşünerek Samandağ'ın duyarlılıklarını ve gereksinimlerini göz önünde bulundurarak çalıştıklarını ve üretmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Mithat Nehir şöyle devam etti:


 “Hizmetlerimizi icra ederken, Samandağ'ımızın her açıdan ilerlemesi ve gelişmesi hedefiyle, birlikte üretiyoruz, birlikte başarıyoruz. Gerçekçi, hayata dokunan bir yönetim anlayışımızla projelerimizi hayata geçirmeye çabalıyoruz. Sosyal, insan odaklı, hayatın içinden, toplumla diyalog köprüleri kuran bir belediyecilik anlayışıyla aydınlık yarınlara yürüyoruz. Yılların biriktirdiği sorunların bir günde üstesinden gelmek mümkün değil. Bu sorunlara kalıcı çözümler bulmak da ciddi bir planlama gerektirir.

      Samandağ Belediyesi olarak, geleceğimizi planlarken, artan nüfus ve ihtiyaçlar doğrultusunda planlamalar yapmak ve uygulamak zorundayız. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek çalışmalar için, 50, belki de 100 yıllık bir projeksiyonla planları hayata geçirmek durumundayız. Bu bilinç ve sorumlulukla davranıyoruz. Çok amaçlı salonlar, eğitim, sağlık, kültür, spor ve birçok alanda öncü projelere imza atıyoruz. Samandağ'ımızın  kentsel yaşamı, sosyal gelişimi ile devamlı gelişmesine yönelik ve örnek bir yaşam alanı haline gelmesi için hedef belirledik.”


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, hizmet projelerini de ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:


  1. Antakya-Samandağ-Çevlik Yolu
  2. Şehir merkezinde otopark sorununa köklü çözüm
  3. 75.Yıl Parkı'nın yenide düzenlenmesi
  4. İlçenin turizm nimetlerinden maksimum düzeyde yararlanması
  5. Ziyaret ve çevresi peyzajı ile meydan düzenlemesi
  6. Titüs Doğa Yürüyüş Yolu
  7. Sahil yolu düzenlemesi
  8. Modern kapalı semt pazarı oluşturulması
  9. Sosyal yardımların doğru adrese teslimi
  10. Kreş ve gündüz bakımevi oluşturma
  11. Yaşlılar için dinlenme evi
  12. İpek Köyü'nü geliştirme
  13. Kadın Danışma Merkezi kurulması
  14. Gençlere yönelik girişimcilik eğitimleri
  15. Dil, kültürel, sanatsal, müzik kursları açılması
  16. Soyal sorumluluk projeleri
  17. Yeni yapılan parklar
  18. Emlak istimlakları, satın alınması
  19. 165 Dönüm alanın belediyeye kazandırılması
  20. Yeni toplu konut hamlesi
  21. Geri dönüşüm çalışmaları ile çevreyi koruma
  22. Temizlik, fen işleri hizmetleri ile çok amaçlı salonlar yapımı
  23. Uğur Mumcu Anıtı
  24. Hz.Hıdır soyut heykel çalışması
  25. Samandağ tanıtım hamlesi
  26. Kırmızı Balon Kampanyası

                                                  Basın toplantsının son kısmında, Hatay ve Samandağ ilçesini değişik fuar ve İstanbul-Ankara Günleri'nde temsil etmeye çalıştıklarını, basın ve ifade özgürlüğünün simgesi Cumhuriyet Gazetesi'ne ve özgür basına yönelik baskılara karşı laik ve demokratik Cumhuriyet'e sahip çıkmak için 10 Kasım Perşembe Günü Samandağ Belediyesi önünden Abdullah Cömert Alanı'na kadar esnaflara Cumhuriyet Gazetesi dağıttıklarını anlatan Samandağ Belediye Başkanı Mihat Nehir, “Hem Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskılar, hem de laik demokratik Cumhuriyetimize yönelik tehditlere karşı olağanüstü hal yasalarının kaldırılması gerekmektedir” açıklaması yaptı.


                                                  Antakya Gazetesi


                                                  Geri Dön