24 / 04 / 2024

Samandağ'da DOĞAKA desteğiyle hazırlanan projeler uygulamaya giriyor!

Samandağ'da DOĞAKA desteğiyle hazırlanan projeler uygulamaya giriyor!

Samandağ'da İlçe Kaymakamlığı ve Samandağ Belediyesi işbirliği ile DOĞAKA desteğiyle hazırlanan “Deniz Türbe ve Çevresi Peyzaj Düzenlemesi” ile “Seleucia Doğa Yürüyüş Yolu Projesi” uygulamaya giriyor.



Belediye Başkanı Mithat Nehir, bölgede bir inceleme yaptı, Doğa Yürüyüş Yolu'nun en kısa sürede yapılacağını açıkladı.

Samandağ ilçesinde İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi'nin işbirliği ve DOĞAKA desteğiyle hazırladığı, Deniz Türbe Çevresi Peyzaj Düzenlemesi ve Doğa Yürüyüş Yolu Projeleri onaydan geçti. Projelerin yürürlüğe sokulması amacıyla, alt ve üst yapı çalışmalarının da en kısa sürede başlanacağı kaydedildi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, ilçe için önem taşıyan bu Turizm Projesi'ni hayata geçirmede kararlı olduklarını söyledi. Mithat Nehir, incelemelerinde yeklilerden bilgi alırken, Seleucia Doğa Yürüyüş Yolu'nun en kısa sürede tamamlanıp hizmete sokulacağını bildirdi.

Samandağ Belediyesi olarak, Deniz Sitesi'ndeki Türbe ve çevresindeki peyzaj düzenlemesi ile birlikte bölgeyi bir kültür ve turizm merkezi haline getirmek için adım attıklarını söyleyen Başkan Mithat  Nehir, Doğaka ve Samandağ Kaymakamlığı'nın da ortak olduğu Proje uygulamasıyla, Deniz Sitesi'ndeki Türbe ve çevresini kültür ve turizm merkezi haline getirmek için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, çalışmaları yerinde inceleyerek proje ekibinden bilgi aldı. Başkan Nehir'e, Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti. Başkan Nehir, Samandağ Belediyesi'nin, ilçenin kültür ve turizm kenti kimliğine katkı sunacak çabaların her zaman destekçisi olacağını belirtti. Bu arada, Antik Kent Seleucia Pieria'da yapılacak olan Doğa Yürüyüşü Yolu Projesi'nin 9 km'lik yürüyüş parkuru ve çevre düzenlemesi çalışmasının  Adana  Bölge Koruma Kurulu'ndan geçtiği ifade edildi. Mithat Nehir'in açıklamalarına göre, Doğa Yürüyüş Yolu en kısa sürede tamamlanacak.

Samandağ Belediyesi'nin, tamamlandığında yöreye canlılık getirecek ve sosyal yaşam kalitesini yükseltecek bu Projesi ile beklediği sonuçlar da şöyle sıralanıyor: “Hz. Hızır'ın ayak bastığı ve Hz. Musa ile buluştuğu rivayet edilen Ziyaret Alanı'nın, yöre halkı dışında, şehir içinden ya da şehir dışından gelen misafirlerin de ilgi odağı halini alması; düzenli ve sağlıklı bir turizm altyapısının oluşturulması; proje alanına görsel olarak çekicilik kazandırılması, esnaf ve iş yerlerinin kalitesinin arttırılması; mekan kalitesine yapılan katkının, çevredeki binalarda da yenilenme ve kalite artısı sağlaması; bölgede turizm hareketliliği sağlanması ve yöre halkı ile esnafın gelir düzeyinin artmasının yolunun açılması; bölgeye olan yatırımların arttırılması, potansiyel girişimcilerin ilgisinin çekilmesi; kıyı ve sahil şeridinin daha gerçekçi temizliğinin ve bakımının gerçekleşmesi; yaya odaklı mekanların sirkülasyonunun sağlanması…”


Antakya Gazetesi


Geri Dön