20 / 04 / 2024

Samandağ'da Kentsel Dönüşüm semineri düzenlendi!

 Samandağ'da Kentsel Dönüşüm semineri düzenlendi!

Samandağ'da Kentsel Dönüşüm ve Riskli Yapılarla ilgili bir seminer verildi. Samandağ Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminere Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Burak Rifaioğlu, katıldı.



Samandağ'da Kentsel Dönüşüm ve Riskli Yapılarla ilgili bir seminer verildi. Samandağ Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminere Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Burak Rifaioğlu, Şehir plancısı Volkan Rıkınoğlu, İnşaat mühendisi Ahmet Karakelle ile Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız ile belediye birim müdürleri katıldı. 


RİFAİOĞLU: ZARARIN EN AZA İNDİRİLMESİ ÖNEMLİ 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Burak Rifaioğlu seminer sunumunda şu görüşlere yer verdi; "Kentteki sorunlu alanların belirlenip sağlıklı yaşanabilir hale getirilmesi amacı ile yeniden yapma, uygulama anlamını taşıyor. Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetlerde oluşacak zararların en aza indirilmesi çok önemli.' 


YILDIZ: YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRECEĞİZ 

Seminerin ardından Samandağ Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Yıldız konuşmasında kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek; "Kentsel Dönüşüm ile ilgili projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz, ilçemizin modern ve medeni ihtiyaçları karşılayacak hale gelmesi, yaşanabilir ve daha güvenli bir kent oluşturmak hedefındeyiz. İlçemizin dokusunu bozan sorunların giderilmesi, depreme ve doğal afetlere karşı önlem ve dayanıklı binaların oluşturulması konusunda projeler üreterek hayata geçireceğiz."dedi. 


İrade 


Geri Dön