29 / 03 / 2024

Sampa Otomotiv’in Yeni Merkez Ofisinde Gönye Proje Tasarım İmzası!

Sampa Otomotiv’in Yeni Merkez Ofisinde Gönye Proje Tasarım İmzası!

Gönye Proje Tasarım, ticari araç yedek parça üretiminde lider şirketlerden olan Sampa Otomotiv için yeni merkez ofis projesinin tüm tasarım ve de projelendirme aşamalarını gerçekleştirdi.



Markalı konut ve ofis projelerinin iç mimari tasarımında uzmanlaşmış olan Gönye Proje Tasarım, ticari araçlar için yedek parça üretimi yapan Sampa Otomotiv’in Samsun’daki merkez ofisinin iç mimari ve dış cephe tasarımını ve projelendirmesini gerçekleştirdi. Gönye Proje Tasarım, bu yıl İtalya’da düzenlenen A' Design Award & Competition’da iki ödül  birden kazanmıştı.

Şirket; 2015 A Design yarışmasına Sampa Otomotiv projesiyle katılacaklarını ve bu projeyle daha yüksek derece bir ödül hedeflediklerini açıkladı.

 

Dünyanın önde gelen markaları için yedek parça üretimi yapan Sampa, yeniden yapılanma süreci kapsamında Samsun’da yeni inşa edilen depo alanı içerisindeki 3 katlı ofis binasını merkez ofisi olarak tasarlaması için Gönye Proje Tasarım’ı seçti. Sampa, Gönye’den yenilikçi, dinamik, modern ve şık bir ofis binası yapmasını istedi. Gönye mimarları, geometrik ifadeler, farklı açılar ve temiz bitişli keskin hatlarla şirketin dinamizm ve yenilikçi bakışını vurguladılar. Aynı zamanda ahşap kaplamalar, mobilya tercihleri ve kullanılan aksesuarlarla da sıcak bir atmosfer oluşturdular. Sampa Otomotivin yeni binası çalışanlar için konforlu bir iş ortamı sunarken, içerisinde rahat ve fonksiyonel bir yönetim katı, konferans salonu ve firmayı sık sık ziyaret eden yabancı müşteriler için de şık bir karşılama ve özel çalışma odaları bulunuyor.

Konsept aşamasında, firmanın kurumsal kimliğine uygun olarak logo rengi olan mavi tonunun, ofisin genelinde doğru oranlarda kullanılması amaçlandı. Zemin ve tavandaki malzemenin renk tonlarında, mavi renkle uyum sağlayacak, otomotiv sektörüne ve firmanın maskülen tarzına uygun grilerle antrasit rengi tercih edildi. Soğuk gri tonlarını dengelemek için, bölgesel olarak doğal Amerikan ceviz kaplama kullanıldı. Ofis bölümleri arasındaki fonksiyon ilişkisi, şirket yöneticileriyle birlikte şirketin iş akışına göre belirlendi. Birbiriyle ilişki içinde olan departmanlar, bir araya yerleştirildi, açık ve kapalı ofisler yine çalışanların ihtiyaçlarına göre planlandı.

Giriş katta, üç kat yüksekliğinde avlulu bir lobi ve karşılama bankosu kullanıldı. Güvenlikten içeri geçmeden de kullanılabilecek genel bir toplantı odası, hemen lobinin solunda konumlandırıldı. Lobi, bir toplantı esnasında fuaye olarak da kullanılabilecek geniş bir alana sahip. Lobinin sağ tarafında yine güvenlikli geçiş öncesinde bir bekleme alanı yaratıldı. Giriş katın orta bölümünde açık ofis ve toplantı odaları, arka bölümde ise ofis çalışanlarının kullanımı için bir kafe tasarlandı. Orta katsa tamamen açık ofis olarak işlevlendirildi. Konferans salonu ve yönetici bölümü en üst katta bulunuyor. Yönetici bölümü sekretarya, üç yönetici odası ve iki üst düzey misafir yönetici odası içeriyor.



Geri Dön