28 / 03 / 2024

Samsat’ta Feribot İskelesi'nin yapımına başlandı!

Samsat’ta Feribot İskelesi'nin yapımına başlandı!

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın "İç Turizm Geliştirme Projesi" kapsamında Atatürk Baraj Gölünde Adıyaman Samsat ile Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi arasında ulaşımı sağlayacak feribot iskelesi yapımına başlandı.



Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın "İç Turizm Geliştirme Projesi" kapsamında Atatürk Baraj Gölünde faaliyet gösterecek feribot için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  Adana  5. Bölge Müdürlüğünce ihale yapılarak, ilgili firmaya yet teslimi gerçekleştirildi. Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerden çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler aldılar. 


Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat ilçesinin Şanlıurfa ile tarihi bağları olduğunu, Atatürk Baraj Gölünde suyun birikmesinden sonra iletişimin koptuğunu belirterek, feribotların seferlere başlaması ile bu bağın yeniden kurulacağını ifade etti. 


Fırat, "Yoğun uğraşlarımız sonucunda, 100 yolcu ile birlikte 30 araç kapasiteli feribot Samsat ilçemiz ile Bozova ilçesi arasında çalışmaya başlayacak. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre Samsat yakasında yapımına başlanan iskele bir ayda tamamlanmış olacak. Eski Samsat ilçemiz ile Bozova ilçesinin köyleri arasında sadece Fırat nehri geçerdi. Bu köylerimizdeki vatandaşların Bozova’dan çok Samsat ilçemiz ile ilişkileri olurdu. Karşılıklı arabalık bağlarımız vardı. Baraj gölünde suyun tutulması ile birlikte bir birimizden koptuk. Feribot projesi ile yeniden Şanlıurfa ile olan tarihi bağlarımız güçlenecektir. Samsat ilçemiz ve Bozova ilçemizdeki bölge halkına böyle bir hizmeti getirebilmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz" dedi.


Samsat Kaymakam Kürşad Atak ise yaptığı açıklamada, üç tarafı tatlı sularla çevrili olan Samsat ilçesinin feribot taşımacılığı ile çıkmaz sokak olmaktan kurtulacağını, ticari ve turizm hareketliliğinin artacağını ifade etti. Kaymakam Atak, "Feribot projesi Samsat halkının olmazsa olmaz hayali olmuş. Bu hayalin adım adım gerçekleşiyor olmasından dolayı mutluyuz. İskelemizin yapılması ile birlikte Şanlıurfa Balıklıgöl’den Samsat ilçesinde medfun bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabri arasında bir yakınlaşma olacaktır. İskele turizm veya ticari olarak faaliyet gösterebilecektir. Firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmede iskelenin yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacağı ifade edildi. Bu güzel ve büyük yatırımın ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön