29 / 03 / 2024

Samsun 2. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı!

Samsun 2. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı!

Samsun 2. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sanayi sitelerindeki hurda yığınları ve çöp atıklarına tepki gösterdi.



Samsun 2. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Tekkeköy ilçesindeki Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün açıldı. Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Haluk Akyüz, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ve firma yetkilileri katıldı.


Açılışta konuşma yapan Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Mobilya Fuarımızı yoğun bir katılımcı kitlesiyle açıyoruz. Katılımcı sayısında yüzde 18 oranında bir artış var. 1 milimetre karelik bile boş yerimiz kalmadı. Bu yıl Samsun Mobilya Fuarımız yabancı misafir sayısından da yüzde 144 artışa imza attı. Burada Gürcistan, İran ve Azerbaycan’dan gelecek olan iş adamlarımızı da ağırlayacağız. 15 gün sonra İnşaat Fuarı, ardından Tarım Fuarı’nı, sonra ise tekrar Gıda Fuarı’nı açacağız. Bize her konuda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmek isterim. Tekkeköy ilçesine kadar uzatılan tramvay adeta fuarın kaderini değiştirdi” diye konuştu.


SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler’in ardından konuşan Samsun TSO Başkan Vekili Haluk Akyüz, “Takdir edersiniz ki fuarlar bir yerde nihai gösterge niteliğindedir. Organizasyon sonucunda elde edilen sonuçlar o bölgenin gerek sektörel gerekse genel olarak ekonomik gücünü göstermektedir. Kentimizde büyük fuarlar ve organizasyonlar düzenleniyor olması ve gayretlerimizin karşılığını görüyor olmak bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Mobilya sektörünün bizler için ayrı bir önemi var. Oda olarak, mobilya sektörüne büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda uluslararası pazarda pay edinmesi, ihracat kapasitesinin artırılması amacıyla, Ur-Ge çalışması yaptığımız sektörlerden biri de mobilya sektörü Samsun’da iyi bir mobilya imalat alt yapısı var” ifadelerini kullandı.


CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, fuarların ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu ve bu fuarın Samsun ekonomisine de katkı sağlayacağını söyledi.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Gurur duyuyoruz. Fuarımızın giderek gelişen ve büyüyen trendi nedeniyle mutluluk duyuyoruz. Özellikle bu trendi kitap fuarında yakaladığımız için gurur duyduk. Kitap fuarına yaklaşık 140 bin katılımcı olduğunu yönünde bilgi aldık. Kitap fuarı yapıldığında tramvaylarımız 12 bin yolcu taşıdı. Normal günlerde bu sayı 5-6 binlerdeydi. Bu da ne kadar yoğunluk olduğunu gösteriyor. Bu şekilde yoğun ilgi olursa, buradaki alanı büyütme yönünde çalışmalar yapacağımızı söyleyebilirim. Fuar alanının boşta olan 4 binlik bir kulağı var. Bu alanında fuar alanına eklenmesi için hemen talimat vereceğim” şeklinde konuştu.


“Okyanusu geçiyoruz, derede boğuluyoruz”

Sanayi siteleri hakkında bazı önlemler alınması gerektiği konusuna değinen Başkan Yılmaz, “İlkadım, örnek ve 19 Mayıs Sanayi Sitelerinin yol çalışmaları için 2015 ve 2016 yıllarında toplam 30 milyon TL para harcadık. Bir 30 daha harcayalım ama içerisinde hurda ve çöp atıkları, hurda evler görmeyelim. Okyanusu geçiyoruz, derede boğuluyoruz. Bu çirkinlik bize itibar kaybettiriyor. İnanın bu görüntü Samsun’a yakışmıyor. Tekkeköy ile Samsun arasındaki güzergahta sağa bakıyoruz bir problem, sola bakıyoruz yine her görsel problem. Bu da bizi sınıfta bırakıyor. Bu alanın güzelleşmesi için parayı ben harcayayım ama sizde muhafaza edin. Bunu özellikle rica ediyorum. Tekkeköy ilçesine 2 yıl içerisinde büyük yatırımlar kazandırıldı. Biz Tekkeköy’ü şehirle buluşturmak için raylı sistemi uzattık ve bunun için 30 milyon euro harcadık. Bu kadar para harcadığımız tren güzergahında teneke görüntüler olunca okyanusu geçip derede boğulmuş oluyoruz. Basın mensuplarından bunu özellikle gündeme getirmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra fuar gezilerek stantlar incelerdi.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan “Samsun Mobilya Dekorasyon 2017” 2.Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı, 7- 12 Mart tarihlerinde açık kalacak.


Milliyet


Geri Dön