29 / 03 / 2024

Samsun 2015 İnşaat Fuarı 2-5 Nisan'da!

Samsun 2015 İnşaat Fuarı 2-5 Nisan'da!

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş (TÜYAP) tarafından 2-5 Nisan arsında düzenlenecek olan ‘Samsun 2015 İnşaat Fuarı’ öncesi basın toplantısı yapıldı.



‘Samsun 2015 İnşaat Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma Havalandırma, doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’ Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu(İMKON) Mimarlar Odası, Makina Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri odası işbirliğinde 02-05 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Sheraton Otel’de düzenlenen basın açıklamasına Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz katıldı.


ERSÖZLÜ: “SAMSUN YABANCI İŞ ADAMLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Fuar sayısını 5 yıl içinde kademeli olarak artırarak Samsun’u 10-12 fuar yapılan fuar şehri haline getireceklerini söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bu inşaat fuarı bölgenin en büyük fuarı olacak. 174 marka fuara katılıyor. 30 bin civarında bir ziyaretçi bekliyoruz. Yapıdaki yenilikler, inşaat sektöründeki teknolojiler fuarda sergilenecek. Yurt dışı bölge ofislerimiz Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp, Kahire’den; yurt içi ofislerimiz Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon’dan temsilcilerimizin çalışması neticesinde yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçi fuarımızı ziyaret edecektir” dedi.


“TÜYAP SAYESİNDE ŞEHRİMİZİ BÖLGEMİZİ TANITIYORUZ”

Samsun’u ticaret, sağlık, spor, lojistik, sanayi, tarım kenti olarak nitelendirdiklerini söyleyen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Artık bunların içerisine bir de turizm kentinin katılmasını istiyoruz. Belli bir yaşta olan arkadaşlarımız şunu çok iyi bilirler: Samsun bundan 30-35 yıl önce gerçekten Türkiye’nin fuar şehirlerinden bir tanesiydi. Bölgeye ve şehre büyük bir canlılık getirirdi. Hem yerelde hem genelde ekonomimize büyük katkı sağlardı. Biz bunun tekrar Samsun’a kazandırılması için Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, borsa’sı ile işbirliği yaparak Samsun’a Fuar ve Kongre Merkezi’ni kazandırdı. TÜYAP Fuarcılık sayesinde şehrimizi bölgemizi tanıtıyoruz. Bu nedenle TÜYAP’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


“BÖLGENİN EKSİKLİKLERİNDEN BİRİ PROFESYONEL FUARCILIKTI”

“Karadeniz Bölgesi’nin büyük eksiklerinden birinin profesyonel fuarcılığın bu bölgede hayata geçmemiş olmasıydı” sözleriyle konuşmasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, “Bunun için de fiziki alt yapı gerekiyordu. Başta Samsun Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odası bir araya gelerek Fuar Merkezi’ni belli bir noktaya getirdiler. Ondan sonrada TÜYAP Fuarcılık ilk fuarı 5 ay önce açtılar. Bütün bölge insanını buraya çektiler. Bunların tamamının bu şehrin bir kazanımı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


“SAMSUN FUARCILIĞI CANLANDIRMAK İSTİYOR”

Samsun kaybettiği fuarcılığı yeniden bulmaya çalıştığını söyleyen Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt şunları söyledi: “Samsun geçmişte fuarı ile de tanınan bir şehir idi. Sonralardan bunu kaybettik. Şimdi ise bu fuarcılığı daha bilimsel olarak daha iyi bir şekilde canlandırmak istiyor Samsun. Bunda da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Tekkeköy’de yapılmış olan fuarcılık kompleksi bunun çok önemli bir adımıdır.”

‘Samsun 2015 İnşaat Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’ 2 Nisan’da açılacak.


Milliyet


Geri Dön