19 / 04 / 2024

Samsun 2015 İnşaat Fuarı yarın başlıyor!

Samsun 2015 İnşaat Fuarı yarın başlıyor!

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 02-05 Nisan tarihleri arasında açık olacak 'Samsun İnşaat Fuarı'nın, tanıtım toplantısı 27 Mart Cuma günü Sheraton Otel'de gerçekleşti.



TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 02-05 Nisan tarihleri arasında açık olacak 'Samsun İnşaat Fuarı'nın, tanıtım toplantısı 27 Mart Cuma günü Sheraton Otel'de yapıldı. Toplantıya Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt da katıldı. 



Samsun İnşaat Yapı, İnşat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nın kapıları, 02-05 Nisan tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğiyle Samsun ve bölge halkına açılacak. 




"FUARA 174 MARKA KATILACAK" 

2015 yılında Tüyap Samsun Fuarları'mn "Samsun İnşaat Fuarı" ile başladığını belirten Tüyap Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Samsun İnşaat Fuan'nda sektörün önde gelen üretici ve ithalatçı markalan yerini almıştır. 174 markanın katılımı ile Samsun'da gerçekleşecek fuar, Samsun başta olmak üzere tüm bölge yatırımlarına yön verecek ve sektörün bölgedeki ticari hacmini artıracak bir fuar olacaktır. Katılımcı ve ziyaretçiler ikili iş görüşmeleri yaparak, yapıdaki yenilikleri görme fırsatı bulacaklardır. Ayrıca tadilat, yenileme ve dekorasyon konularında da yeni firmalarla buluşma olanağına sahip olacaklardır. Yurtiçinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçimizin bu fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. 40'a yakın şehirden inşaat sektöründe faaliyette bulunan firmalar, inşaat mühendisleri, mimarlar, belediyeler ve kamu kurumlan, turizm firmalannın, eğitim kurumlannın satın almacılan, gayrimenkul firmaları ve halkımızın fuan ziyaret etmeleri beklenmektedir. Fuarımız 2,3 ve 4 Nisan tarihlerinde saat 10.00 ile 20:00, 5 Nisan günü ise saat 10.00,19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. Fuarın düzenlenmesine destek veren başta Samsun Valiliğimiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum."dedi. 



"GELİŞMİŞLİK BAKIMINDAN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERE SAHİBİZ" 

"Bizler Samsun'un turizm kenti olmasını da arzu ediyoruz, "diyen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da yaptığı açıklamada "İlimiz 30-35 yıl öncesinde bir fuar şehriydi. Bu fuar sayesinde bölgede ve ilimizde büyük bir ekonomik canlılık olurdu. Biz Samsun'a bu fuar şehri özelliğini tekrar kazandırmak adına Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz ve Ticaret Borsamızla birlikte ile el ele vererek Samsun'a bir fuar ve kongre merkezi kazandırdık. Bu fuar merkezimiz sayesinde bölgemizde LE LIVOR m ve ilimizde üretilen ürünleri tüm dünyaya tanıtıyoruz. Biz bu fuar organizasyonlarının ilimize çok önemli kazanımlar katacağına inanıyoruz. Fuann düzenlenmesine katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."dedi. 



"SAMSUN GEÇMİŞTE FUARI İLE TANINIYORDU" 

Samsun'un kaybettiği fuarcılığı yeniden bulmaya çalıştığını vurgulayan Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt ise yaptığı açıklamada, "Çoğumuzun hatırladığı gibi Samsun gerçekten geçmişte fuan ile tanınan bir şehrimizdi.Şu anda bulunduğumuz sahilde tüm bölgeye hitap eden çok güzel bir fuar alanımız vardı. Çevremizdeki şehirlerde yaşayan insanlar fuar zamanını takip edip, Samsun Fuan'na gelmek için program yapar bu vesile ile ilimizi ziyaret ederlerdi. Fakat sonraki yıllarda Samsun bu özelliğini kaybetti. Samsun şimdi fuarcılığı daha bilimsel olarak daha iyi ve modern bir şekilde canlandırmak istiyor. Bunda da başarılı oldu. Tekkeköy'de açılan fuar ve kongre merkezimizde bunun çok önemli bir adımıdır. Burada ilk fuar geçtiğimiz yılın son aylannda 'Samsun Oto Show Fuan' olarak açılmıştı. Oradaki büyük ilgiden ilimizle ilgili büyük bir eksikliğin giderildiğini görmüş olduk. Yaklaşık 100 bin kişi Samsun Oto Show Fuarı'nı ziyaret etti. 2 Nisan'da açılacak olan inşaat fuarına da büyük ilginin olacağını tahmin ediyoruz."dedi. 



Bölgemizde ve ilimizdeki müteşebbisler ile vatandaşların mutlaka bu fuan gezmesi gerektiğini söyleyen Kurt, "Bu fuarda inşaatla ilgili son teknolojileri takip edebiliriz. Ekonomik ve güzel binalar nasıl yapılır bunu bu fuarda öğrenebiliriz. Ben bu fuarın şehrimize ve insanlanmıza çok faydalı olacağını düşünüyorum. Biz de Valilik olarak fuar organizasyonunun gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz."dedi. Tanıtım toplantısına aynca Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Tüyap Fuarcılık Anadolu Fuarlan Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz ve ilimizde faaliyette bulunan basın mensupları katıldı. 



Terme Bilgi Gazetesi


Geri Dön