25 / 04 / 2024

Samsun Atakum'un yol ağı yenileniyor!

Samsun Atakum'un yol ağı yenileniyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaptığı yol çalışmaları için belirlediği hedeflere emin adımlarla ilerliyor. Ulaşım alanında ciddi adımlar atan Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum’un yol ağının tamamına yakınını yeniliyor.




Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin her noktasına götürülen hizmetlerin hızlı bir şekilde tamamlanması vatandaşları memnun ediyor. Yol medeniyettir anlayışıyla Samsun’un yol sorunu çözmek için her türlü çalışmayı anında gerçekleştirmeyi hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum’da 2018 yılına kadar yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan yolların yüzde 80’ini yenileyecek.

112 kilometrelik yol ağı bulunan Atakum’un yollarını adeta baştan yapacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum’da 2014 – 2015 yılında 37.1 kilometrelik yol çalışması yaptı. Geriye kalan 52.5 kilometrelik kısımda da çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Atakum’un yol ağının yüzde 80’ini yenileyerek uzun yıllar boyunca yol sorunu oluşmasının önüne geçmeyi planlıyor. 2018 yılına kadar çalışmaların tamamlanmasını planlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi sağlamlığından dolayı özellikle beton yol tercih ediyor. Beton yol uygulanması mümkün olmayan yerlerde de asfalt ile çözüme ulaşıyor.

Atakum’da önümüzdeki süreçte yapılacak olan 52.5 kilometrelik yol çalışmalarının 35 kilometresi beton yol, 17.5 kilometresi ise asfalt olarak gerçekleştirilecek.



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön