24 / 04 / 2024

Samsun Bafra'da icradan 1 milyon 31 bin TL'ye satılık arsa!

 Samsun Bafra'da icradan 1 milyon 31 bin TL'ye satılık arsa!

Samsun Bafra'da icradan 1 milyon 31 bin TL'ye satışa çıkan arsanın ihale günü 2 Kasım 2012'de yapılacak...



BAFRA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZ ACIK ARTIRMA İLANI DOSYA NO: 2012/868 TALİMAT

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydında, adeti, cinsi, evsafı, kıymeti ve önemli özellikleri ile satıs şartları belirtilen taşınmazlar Müdürlüğümüzce acık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

TAŞINMAZ:

TAPU KAYDI: Samsun III Ondokuzmayıs İlçesi Erenköy köyü Yolkıyı mevkii 943 parselde kayıtlı 2.947,53 m2 yüzölçümlü iki katlı kargır Bina akaryakıt ve LPG İstasyonu İMAR DURUMU: Ana taşınmaz imar planı içerisindedir.

HÂLİHAZIR DURUMU: Samsun ili Ondokuzmayıs İlçesi Erenköy köyü Yolkıyı mevkii 943 parselde kayıtlı 2.947,53 m2 yüzölçümlü taşınmaz imar planı içinde planda akaryakıt ve Ipg istasyonu olarak planlanmıştır. Bayındırlık Ve iskân Müdürlüğü tarafından 20.03.2007 tarihinde 2007/01 no İle İskânı alınmıştır. Taşınmaz akaryakıt ve Ipg istasyonu olup içerisinde zemin katta (3 depo, 2 ofis mescit, market soyunma odası trafo dus, wc) bulunmakta olup, 1 katında 4 ofis lokanta, mutfak dus, wc bulunmaktadır. Tamamı 814,241 m2 olup 3A yapı sınıfına girmektedir. Ayrıca 4 adet pompa ve 1 adet araç yıkama bölümü bulunmaktadır. Buna göre taşınmazın değeri, DEĞERİ: 1.031.970,16 TL

(Bir milyon otuzbirbln dokuzyüzyetmls Türk Lirası onaltı kuruş)

SATIS ŞARTLARI:

1-TAŞINMAZIN 1. Satışı 02.11.2012 günü saat 14:00 -14:10 arasında Bafra Adliyesl Glrls kat Salonunda acık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60 ını ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satıs masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa en cok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla taşınmazlar 12.11.2012 Günü aynı yer ve saatler arasında ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkuller en cok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en cok arttırana ihale edilecektir. Su kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satıs isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedel ile alıcı çıkmazsa satıs düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'sl nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satıs peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu hare ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satıs bedelinden ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan harle bırakılacaklardır.

4-Satıs bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale,arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hlcblr hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi Icin dairede acık olup gideri verildiği takdirde İsteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenler şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/868 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17.08.2012

(İİK.m.126)

(*) İlgililer tabirine İrtifak hakkı sahipleri de dâhildir.

Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine gecerlidir



İlanı görüntülemek için tıklayın




Geri Dön