28 / 03 / 2024

Samsun Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi inşa edecek!

Samsun Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi inşa edecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yatırım projelerinin yüzde 35'inin çevre etkili projelerden oluştuğu bildirildi



Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın üzerinde durduğu önemli projelerin başında çevre etkili projeler geliyor.

Modern Katı Atık Tesisi ile kentteki çöpler vahşi depolama alanından kurtarılırken, şimdi de geri dönüşümü sağlanabilen kağıt, metal, cam gibi ambalajların kaynağından toplanması konusunda bir çalışma yürütülüyor. Sistemin tam olarak oturmasının bir kaç yıl alacağını ifade eden yetkililer, katı atık sorununun ortadan kaldırılmasının önemini vurguladı. Samsun Büyükşehir Belediyesince üzerinde önemle durulan diğer bir proje ise Atıksu Arıtma Tesisi... Şehrin 15 kilometre doğusuna inşa edilecek tesisle ilgili ihale değerlendirme aşamasında bulunurken, tesisin temelinin de önümüzdeki aylarda atılması planlanıyor.
Proje değerinin 50 milyon Avro olarak belirlenen tesis 350 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Tesisin günlük  kapasitesi ise 180 bin metreküp olarak planlandı.
Projenin 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehrin atık suyunun arıtılarak denize deşarjının yapılacağını, arıtma sonucu oluşacak organik gübrenin ise tarım arazilerinde kullanılacağını bildirdi. Atıksu Arıtma Tesisi ile Samsun'dan denize atık su akmayacağının altını çizen Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak çevre projelerine son derece önem verdiklerini, bütçelerinin yaklaşık yüzde 35'ini çevre projelerine harcadıklarını vurguladı.
AA


Geri Dön