19 / 03 / 2024

Samsun Büyükşehir Belediye binası yıkılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye binası yıkılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyemizin tarihi binamızın dışındaki ana binayı da yıkarak bir bütünlük içerisinde projelendirilen Saathane Meydanı’nı Samsun’un kullanımına açacağız” dedi....




Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyemizin tarihi binamızın dışındaki ana binayı da yıkarak bir bütünlük içerisinde projelendirilen Saathane Meydanı’nı Samsun’un kullanımına açacağız” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi nisan ayı birleşimi meydandaki Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Samsun kamuoyunun yakından takip ettiği 7 bin 900 metrekare bir alanda uygulanacak olan Saathane Meydanı Projesi görüşmelerinde söz alan Turan Çakır, “Biz bu alanla ilgili plan değişikliği yaptık. Belli bölümler istimlak edildi. Süreç içerisinde istimlak edilen bazı alanlar da yıkıldı. Deniz tarafında Atatürk Bulvarı’na cephe olan bölgeyle ilgili plan değişikliği vardı. Bu süreci tamamlayabilmek için belli hissedarlara imar hakkı vermiştik. Ama Samsun Bölge İdare Mahkemesi ‘buraların istimlak edilebilmesi için bu alanlarda plan değişikliği yapılması ve bu alanın da park alanına çevrilmesi gerektiğini’ ifade ettiği için bu madde meclisimizin gündemine geldi. O bölgede bizim Taşhan, cami, hamam ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kullanmış olduğu bir alan var. Bu dokuyu orada ortaya çıkarmak için bu proje hazırlandı. Büyükşehir Belediyemizin tarihi binamızın dışındaki ana binayı da yıkarak bir bütünlük içerisinde projelendirilen Saathane Meydanı’nı Samsun’un kullanımına açacağız. Dolayısıyla 3-5 ay içerisinde Saathane Meydanı’ndaki proje dahilindeki yıkılması gereken bölgeyi yıkacağız. Bu yıl sonuna kadar da rekreasyon alanlarının tamamı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanmış olacak” dedi.


Turan Çakır’ın konuşmasından sonra görüşülen madde oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla son buldu.



Talas Express


Geri Dön