26 / 04 / 2024

Samsun Büyükşehir'den yeni turistik tesis!

Samsun Büyükşehir'den yeni turistik tesis!

Anadolu’nun keşfedilmemiş doğal güzelliklerinden ’Saklı Cennet’ Ayvacık'a yeni turizm tesisi inşa edildi.





Anadolu’nun keşfedilmemiş doğal güzelliklerinden ’Saklı Cennet’ Ayvacık'ın turizm potansiyelini artırmaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, baraj gölü kenarına konuşlandırdığı iskele kafe ve restoranın inşaatını tamamladı.


Çok sayıda özel sektör yatırımcısının ilgisini çeken Ayvacık'ta turizmi canlandırmak ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla hazırladığı Turizm Eylem Planı'nı başarıyla sürdüren  Büyükşehir Belediyesi, planında yer alan 8 yatırımdan bir tanesini daha hayata geçirdi. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Turizmde gözbebeğimiz ilçelerimizden Ayvacık’ın doğal ve turistik potansiyelini yatırımlarımızla daha da artıracağız.'' diyen Başkan Yılmaz, ''Restoran çok önemliydi. Yani her şeyiniz var ama bu potansiyelinizi, yöresel özelilerinizi sunamıyorsanız bir anlamı kalmıyor. Buradan hareketle gemimiz ile göl turları yaptığımız iskelenin yanına ahşaptan çok güzel ve otantik bir kafe restoran yaptık. Son derece şık ve kaliteli bir mekân oldu. Turizm için önemli bir işlev yerine getirecek. Hayırlı uğurlu olsun.'' dedi



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön