29 / 03 / 2024

Samsun Çay Mahallesi TOKİ Konutları'nın kuraları çekildi!

Samsun Çay Mahallesi TOKİ Konutları'nın kuraları çekildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığı ile gerçekleştirilen Çay Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 48 hak sahibi kura çekerek ev sahibi oldu.



Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen çekiliş toplantısına katılan hak sahipleri, çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Samsun 4. Noterliği Başkatibi Necla Korkmaz huzurunda kura ile yapılan çekilişte, 31 adet 3+1 daire (130.32 metrekare), 7 adet 4+1 daire (148.68 metrekare) ve 10 adet 2+1 (84,49 metrekare) daire olmak üzere toplamda 48 daire sahibini buldu.


Proje alanında yapılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten  TOKİ  Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, "Geçtiğimiz yıllarda ilimizde yaşanan sel felaketinin ardından Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde değişiklikler yapılmıştı. Bu projemizde herhangi bir can kaybının önüne geçmek için ilgili yönetmelik çerçevesinde tüm önlemlerimizi aldık. Ayrıca konutların dere yatağına uzaklığı en az 15 metre olması gerekirken biz 40 metre uzaklaşarak projemizi gerçekleştiriyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de vatandaş odaklı çalışmaları ve hassasiyeti sonucu güzel bir proje ortaya çıktı. Bugün burada yapılacak olan kura ile siz hak sahipleri olarak 54 daire arasından yapılacak 48 dairenin sahipleri olacaksınız" açıklamalarında bulundu.Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak da katıldı.


55 Yenigün Gazetesi


Geri Dön