26 / 04 / 2024

Samsun Çiftlik Cadde AVM projesinde son durum ne?

Samsun Çiftlik Cadde AVM projesinde son durum ne?

Samsun Büyükşehir Belediyesi "Çiftlik Cadde AVM" projesi kapsamında İstiklal(Çiftlik) Caddesi üzerinde bulunan binalara dış cephe kaplama çalışmaları ve giriş katlarında bulunan ışıklandırma ve elektronik sistemleri yapmaya devam ediyor.




Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin dış görüntüsünü güzelleştirmek ve cazip hale getirmek için başlattığı "Çiftlik Cadde AVM" projesi kapsamında İstiklal(Çiftlik) Caddesi üzerinde bulunan binalara dış cephe kaplama çalışmaları ve giriş katlarında bulunan ışıklandırma ve elektronik sistemleri yapmaya devam ediyor.

Proje kapsamında caddeyi açık AVM haline getirip güzelleştirme çalışmaları sürerken, bir yandan da işlemleri biten binalarda bulunan hisse sahiplerine tebligatlar ulaştırılıyor. İlk tebligatların ulaşmasının ardından yeni tebligatlarda bina sahiplerine ulaştırıldı. Proje kapsamında bu zamana kadar 12 apartmana, 316 hissedara 595 bin lira tebligat gönderildi. Gönderilen tebligatın 149 bin lirası Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenirken, vatandaşların ödemesi gereken tutar ise 446 bin lira. Masraflarının yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75’i de hissedarlar tarafından ödenen projede vatandaşlar şu ana kadar 189 bin lira para ödedi.


“VATANDAŞLAR BU İŞTEN ÇOK MEMNUN”

Projenin çok hızlı bir biçimde devam ettiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Cadde AVM projesinin şu anda yüzde 60’tan fazlasının tamamlandığını belirterek, “Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu binaya kadar ilerledik. Müteahhidi buraların kısa zamanda bitirilmesi konusunda sıkıştırıyoruz. En kısa zamanda bu projenin bitirilmesini umuyoruz. Vatandaşlar bu işten çok memnun. Fiyatlar da piyasa fiyatlarının altında. Tebligat yapalı 1 ay oldu. Tebligat yaptığımız vatandaşlardan yarıya yakını ödemesi gereken tutarı ödedi. 12 apartman, 316 hissedara 595 bin lira tebligat gönderdik. Gönderilen tebligatın 149 bin lirası, Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. Vatandaşlar, ödemesi gereken 446 bin liranın 189 bin lirasını ödedi" dedi.

Proje kapsamında ilerleyen günlerde diğer apartmanlarda bulunan hisse sahiplerine de tebligatlar gönderilecek.



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön