28 / 03 / 2024

Samsun Derebahçe Sosyal Tesisleri Bayram sonrası açılacak!

Samsun Derebahçe Sosyal Tesisleri Bayram sonrası açılacak!

Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinleri ile iftarda bir araya gelen Başkan Tok, Derebahçe Sosyal Tesisleri’nin bayram sonrası açılışının yapılacağını müjdesini verdi.



Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinleri ile iftarda bir araya gelen Başkan Tok, Derebahçe Sosyal Tesisleri’nin bayram sonrası açılışının yapılacağını müjdesini verdi. Komşu İftarları kapsamında her akşam bir mahalleye konuk olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Tok, yapımında sonuna gelinen Derebahçe Sosyal Tesisleri’nin açılışının Ramazan Bayramı sonrası yapılacağını söyledi. İki veya üç mahalleyi bir araya getiren komşu iftarlarının üçüncü durağı Derebahçe Mahallesi Şehit Selman Özay İlkokulu Bahçesi oldu. Derebahçe ve Çay Mahalle sakinlerinin aynı iftar sonrasında buluştuğu iftar yemeğine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye Meclis Üyeleri, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Okul bahçesinde kurulan iftar sofrasından 2 bin kişiye seslenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 7’den 70’e herkesin aynı iftar sofrasında bir araya geldiği, mahalle sakinlerinin kaynaşmaya vesile olduğu ‘Komşu İftarları’nın ‘kardeşlik şöleni’ olarak değerlendirdiğini ifade etti.


“SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ”

Derebahçe Mahallesi’nde yapımında sona gelinen Derebahçe Sosyal Tesisleri’nin Ramazan Bayramı sonrası faaliyete geçeceğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Düzenlediğimiz komşu iftarlarının üçüncüsünü bugün Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinleri ile yaptık. Böylesi kalabalığı bir arada görmek vatandaşlarımızın birbirine sahip çıkmasının, kardeşlik duygularının bir göstergesidir. Böylesi güzel bir görüntü bizlerin sahipsiz olmadığını halkımızın her zaman yanımızda olduğunu gösteriyor. Bu ilgi alaka için mahalle sakinlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sene yine bu noktada gerçekleştirdiğimiz iftar programımızda halkımıza Derebahçe Sosyal Tesislerimiz için söz vermiştik. O iftarımızdan 4 veya 5 ay sonrasında söz verdiğimiz gibi Derebahçe Sosyal Tesislerimizin temelini hep birlikte attık. Allah izin verirse, çok kısa bir süre sonra yine hep birlikte tesisimizin açılış kurdelesini keseceğiz. Halkımızın desteğiyle yine dev bir projemizi hayata geçiriyoruz. Samsunumuzun en büyük toplantı ve düğün salonunu içinde barındıran Derebahçe Sosyal Tesislerimizde gençlerimiz için bilgi evleri, bayanlarımız için kurs sınıfları yine bayanlarımıza özel spor tesisi mevcut olacak. Samsun’un en büyük ihtiyacını karşılayacak olan tesisimizi Ramazan bayramından hemen sonra faaliyete geçireceğiz” dedi.


PROF. DR. EMİN AY’DAN MUHTEŞEM SOHBET

Başkan Tok, akşam namazının ardından Gürbüz Camisi’nde teravih namazı öncesinde gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti programına katıldı. Bursa Yeşil Camii İmam Hatibi Ayhan Polat tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’le maneviyat dolu bir program icra edildi. Kur’an ziyafeti sonrası Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Gürbüz Cami cemaati ile muhteşem bir dini sohbet gerçekleştirdi. Birçok mahalleden Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ı dinlemeye gelen vatandaşlar program sonrası böyle bir programı tertip edilmesinden dolayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a memnuniyetlerini ifade etti.


Milliyet 


Geri Dön