20 / 04 / 2024

Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yüzde 95'i tamam!

Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yüzde 95'i tamam!

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, bölgede inşa edilen Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. Yavuz, "Burada da 560 tutuklu hükümlü barındırılacak" şeklinde konuştu.



Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, bölgede inşa edilen Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz, cezaevinin yüzde 95'inin tamamlandığını açıkladı.


2012'de ihalesi yapılan ve geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığı na teslim edilmesi planlanan Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nin  son durumuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, bilgi verdi.


İlkadım İlçesi Çatkaya Mahallesi'nde yapımı devam eden cezaevinin kapasitesi yüzde 100 oranının üzerine çıkarıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, "Fakat bu da yeterli gelmiyor. Yeni cezaevinin ise yapılan protokole göre geçtiğimiz yıl haziran ayında inşaatın bitmesi gerekliydi. Burayı  TOKİ  kendisi yapmıyor, bir taşeron üzerinden ihale edildi. Bizim dışımızda gerçekleşen bir durum. Taşeron belirtilen süre içerisinde bitirmeyince sözleşmenin feshi yoluna gittik. Müteahhit içeride bulunan teminatı üzerinden anlaşma yoluyla işi başka bir müteahhite ihale etti. Yüzde 90 civarında iş tamamlanmıştı, yeni alanda yüzde 10'luk bir kısmını hızlı bir şekilde tamamlayıp temmuz ve ağustos aylarında teslim etmesi gerekiyor. Cezaevi savcımız, cezaevi müdürümüz ile sık sık gidip kontrolerimizi yapıyoruz. Şuanda yüzde 95'lik kısmının tamamlandı" şeklinde konuştu.



Hedef Halk


Geri Dön