16 / 04 / 2024

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesinin protokolü imzalandı

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesinin protokolü imzalandı

Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TSO, OMÜ ve Ticaret Borsası'nın ortaklaşa yürüttüğü Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesinin protokolü imzalandı



Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Ticaret Borsası'nın ortaklaşa yürüttüğü Samsun Fuar ve Kongre Merkezi projesinin protokolü imzalandı.

Samsun TSO'da düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun için çok değerli ve anlamlı bir günü paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Samsun'a uzun yıllar katkı verecek büyük bir projenin protokolünün imzalanacağını ifade eden Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Samsun da peş peşe gerçekleştirilen, heyecanlandıran bir çok çalışma var. Samsun'u büyük bir geleceğe taşımanın şüphesiz bu güzel çalışmaları sizlerle paylaşmanın heyecanı ile yola devam ediyoruz. Bilinçli bakan ve bu anlamda arka planını gören gözler için çok büyük dönüşüm ve gelişimin habercisidir bu çalışmalar."

Geçmişe özlem duyarak, ağıt yakarak ve sürekli bulunulan yerde kalarak geleceğin hazırlanamayacağını belirten Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Ekonomik ve sosyal gelişmeler, temenni ederek değil gerçekçi tespitler üzerinde düşünülerek hazırlanması gereken çalışma ve projelerdir. Duygu, gerekli olduğu kadar akılla buluşmadıkça geleceğe ne kişiyi, ne semti ne de ülkeyi taşıyamaz. Dilek ve temenni, başlamak için ne kadar önemliyse, bitirmek için asla yeterli değildir. Bu projeyi 4 yıldır her zeminde tartışıyoruz. Samsun'da bir fuar, Samsun'a özgü ve Samsun'la sınırlı bir fuar olmayacaktır. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Projesi, sadece Samsun'u çevreleyen illerle de sınırlı kalmayacak.

Bu fuar, uluslararası anlamda Karadeniz kıyı çanağındaki ülkelerin ve bunun gerisinde ki ülkelerin Karadeniz üzerinden gerçekleştirecekleri bütün mal ve hizmet akışının buluşmasının adresi olacaktır."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmalar sonrasında proje paydaşları kurum temsilcileri tarafından protokol imzalandı.

Tekkeköy ilçesinde yaklaşık 39 bin metre kare alanda yapılması planlanan projede 24 bin 700 metrekare toplam salon alanı inşaatı, 13 bin 700 metrekare alanın da kiralanabilir stant alanı olarak kullanılması planlanıyor.

Toplam 1700 kişiye hizmet vermesi planlanan projenin yaklaşık 15 milyon TL'ye mal olması hedefleniyor.
AA


Geri Dön