18 / 04 / 2024

Samsun Gar-Tekkeköy arası viyadük inşaat çalışmaları sürüyor!

Samsun Gar-Tekkeköy arası viyadük inşaat çalışmaları sürüyor!

Samsun’un iki yakasını birleştirecek olan raylı sistemin Gar-Tekkeköy arasındaki viyadük çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



10.10.2016’da hizmete girecek olan raylı sistemin hem trafiği rahatlamasına hem de maddi kaybı büyük ölçüde azaltmasına kesin gözüyle bakılıyor. Samsun’da, Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik ilave hat ile raylı sistem 30 kilometreye çıkacak ve vatandaşlar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Tekkeköy ilçesine trenle gitme imkanına kavuşacak. Samsun’un iki yakasını birbirine bağlayacak Gar-Tekkeköy arası raylı sistem inşaatında çalışmalar sürdürülüyor.


TRAFİK NEFES ALACAK, MADDİ KAYIP AZALACAK

Samsun’da toplam araç sayısı 285 bini geçiyor. Her gün çok sayıda yeni araç da trafiğe katılıyor. Samsun’da trafik sıkışıklığı nedeniyle yıllık kayıp milyonları bulurken araç başına yılda 5 depo yakıt da boşa harcanıyor. Raylı sistemin Tekkeköy’e uzanacak olan inşaatının bitirilmesiyle hem trafik rahatlayacak hem de bu maddi kayıplar azalacak.


VİYADÜKLER TAMAM GİBİ

Gar-Tekkeköy arası raylı sistem için iki tane viyadük yapacaklarını belirten ve viyadüklerin inşaatının bitirilmek üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Raylı sistem üzerinde yer alan 450 metre uzunluğundaki viyadüklerde çalışmalar tam gaz sürüyor. Viyadüklerin bir tanesi Kılıçdede Kavşağı’nın olduğu bölgede, diğeri de Kutlukent’in olduğu alanda yükseliyor. Raylı sistemimiz devreye girdiğinde hemzemin geçidi çok az olan bir raylı sistemi gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.


Hürriyet



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Samsun'da raylı sistemin Gar-Tekkeköy arasındaki viyadük inşaatı çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, yaptığı yazılı açıklamada, Gar-Tekkeköy arası raylı sistem için iki viyadük yapacaklarını belirtti.


Viyadüklerin inşaatının bitirilmek üzere olduğunu aktaran Yurt, "Raylı sistem üzerinde yer alan 450 metre uzunluğundaki viyadüklerde çalışmalar sürüyor. Viyadüklerin biri Kılıçdede Kavşağı bölgesinde, diğeri de Kutlukent'in olduğu alanda yükseliyor. Raylı sistemimiz devreye girdiğinde hemzemin geçidi çok az olan bir raylı sistemi gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı. 


Samsun'un iki yakasını birbirine bağlayacak raylı sistem inşaatının 2016'da bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.


Radikal


Geri Dön