25 / 04 / 2024

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun Gökdelen Kule arazisinin tapu tescili için düğmeye basıldı!

Samsun'da gündemden düşmeyen Gökdelen Kule, aslında tarladan, arsaya dönüşen bir arazinin 'belediyecilerle' ilişkisini ortaya koyan bir organize çalışma. O yapıda 'kat sahibi olan' Akın Özgün ise davaların odak noktasındaki isim.



Samsun'un Atakum İlçesi Büyükkolpınar'da 2007 yılında başlayan tarla alımı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait İŞGEM'DE koordinatör olarak ücretli çalışan Akın Özgün'ün eşi Gülfer Özgün'le (Şentürk) başladı. Köylüden ucuza alınan tarla vasfındaki araziler, gelecekte Gökdelen Kule olarak planlanmıştı, ancak ön aşamasında arazilerin tapu tescili için düğmeye basıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, yüzlerce çalışanı olmasına rağmen kendisi için ayrı bir yeri olan Akın Özgün'ün daha sonra boşandığı eşi Gülfer Şentürk'ün iddiasına göre 'kendi annesi ve ablasının' yatırımlarıyla alındıydı tarlalar, sonradan davalarla ortaya çıkacak ünlü belediyeci ortaklara göre ise 'kendileri kredi çekip, ama 'kızım dedikleri' Gülfer'in üzerine tapuya tescil ettirmişlerdi.


GÜL VE ERDOĞAN ADINA BULVAR

Üst düzey belediyecilerin 'organizesinde' yürütülen tarla alımları sonrası köylüler imar uygulamaları ile dere yataklarına taşınan yerleri için dava açıp, sonuç alamadı. Tarla olarak alınan arazi önünden ve yanından iki bulvar geçirilince, bir anda 'ranta dönüştü ve altın değerine' ulaştı. Ekmeden altın biçilen arazide ise çifte kule yükselmeye başladı. Kule'nin önündeki Bulvara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bulvarı, yanından geçen Bulvara ise Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı adı verilmesi ise 'dikkat çekiciydi'.


BÜYÜKŞEHİR'İN ÜST YÖNETİMİ

Davaların odak noktası haline gelen ve hakkında birden fazla dava açılan Akın Özgün, eşi Gülfer Şentürk'le yolları ayırınca, başlayan 'mahkemeler zinciri de' müthiş kazanım ve ünlü ortakları da te tek ortaya çıkardı. Dönemin Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri rahmetli Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Daire Başkanı eşi Tekgül Arlı, Şara'dan sonra Genel Sekreterliğe getirilen SASKİ eski Genel Müdürü Çoşkun Öncel ile Yeşilkent Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Akın Özgün ile birlikte bu tarla alımını organize eden isimlerdi. O dönem Başkanvekili olan bir yerel gazete sahibi bu konuyu defalarca gazetesinde dile getirirken, daha sonra bazı belediye başkanları da ortaklar arasına katıldı. Gülfer Şentürk, hakkını aramak için davaları ardı ardına açtı. Eski eşinin vekaleti kötüye kullanmak suçlarını işlediğini öne sürdü. Hukuk ve ceza davaları açtı, suç duyurusunda bulundu. İhtiyati tedbir kararı istedi. Özgün bunları ret etti. Davalar devam ederken, Samsun Gökdelen Kule ile tanıştı.


4 LÜKS DAİRENİN SAHİBİ OLDU

Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticilerinin kat paylaşım ortaklarının olduğu davalık arazinin alımında Akın Özgün'ün söylediğini öne sürdüğü ve Gülfer Şentürk'ün mahkeme tutanaklarına yansıyan 'Bir yer var alalım ileride çok değerlenecek' dediği arazi gerçekten çok değerlenip, Gökdelen Kule gibi, lüks bir yapıya dönüşürken, 2000 lira maaşlı Akın Özgün de payına düşeni aldı. Her biri 680 bin liradan işlem gören ve gittikçe değerlenen arazide yapılan kuleden arazi payına düşen 15 kat paylaşım hakkını, yüzde 25'le kat karşılığı vererek 4 lüks dairenin ve hatırı sayılır bir servetin sahibi oldu. Eşinin üzerinden başlayan ve 12 parselde birleştirilen 21 dönüm arazi, şimdi eski eşi Gülfer Şentürk'ün açtığı davalar nedeniyle 'Samsun'un gündemine gelirken, 06.04.2012 tarihinde Gülfer Şentürk ile boşanmasıyla 'Samsun Gökdelen Kule' davalarına tanıklık yapmaya başladı. Ve her taşın altından adeta çıkan ve Başkan Yılmaz'ın 'eşi kızım gibiydi' dediği Akın Özgün ile de Samsun kamuoyu böylece gıyabında tanışmış oldu. Şimdilerde herkes 'ünlülerin Gökdelen Kulesi'ni ve onlarca müdür ve daire başkanı olan Büyükşehir'de, İŞGEM'de koordinatör olan Özgün'ün üst yönetimle 'ortak arazi alımı' ilişkilerini de sorguluyor.



Hedef Halk


Geri Dön