19 / 04 / 2024

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi taşınacak!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi taşınacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun’un kanayan yarası olan Gülsan Sanayi Sitesi görsellik açısından şehrin utandığı bir durum haline geldi.



Gülsan Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alanda, şehrin geleceğe yönelik iddia ve heveslerini kursağında bırakan bir görüntü hakim" dedi.

Samsun’da artık şehrin içinde kalan ve hem işlevsellik hem de estetik olarak en sorunlu alanlarından birisi haline gelen Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Sanayi sitesinin boşaltılarak şehrin önündeki o çirkin görüntünün tarih olacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, önümüzdeki dönem içerisinde kamu yararı kararı alınarak kamulaştırma işlemine başlayacaklarını ve bunun da Gülsan Sanayi Sitesi’ni içereceğini söyledi.


"ŞEHRİN GELECEĞE YÖNELİK HEVESLERİNİ KURSAĞINDA BIRAKIYOR"

Gülsan Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alanda, şehrin geleceğe yönelik iddia ve heveslerini kursağında bırakan bir görüntünün hakim olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, 2017’de gerçekleşecek İşitme Engelliler Olimpiyatları’na kadar gündemlerinde olan tüm projeleri tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. 2017 Olimpiyatları’na giden sürecin Samsun için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Samsun’u 2019’a hazırlama yönünde çabalarımız var. 2019’a Samsun’u taşırken vereceğimiz gayret ve çabaların, şehrimizi bir hedef noktasına koşturmak, şehri o perspektifteki hedeflediğimiz bir şehir imajına taşımaya yönelik çizgiler taşıması lazım. 2019 öncesindeki 2017 tarihini biz sanki 2019’un bir provası gibi algılıyor ve hazırlıklarımızı tamamlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu süreç içerisinde şehrin düzeltilmesi gereken, hakikaten şehrin problemi gibi gözüken unsuları 2017 için planlanan programa dahil etmemiz lazım. Şehrin estetik olarak çirkin gözüken bütün alanlarını 2017’ye kadar bitirmemiz lazım. Gülsan Sanayi de bunlardan bir tanesi. Gülsan Sanayi Sitesi’nin bulunduğu alanda, şehrin geleceğe yönelik iddia ve heveslerini kursağında bırakan bir görüntü hakim. Önümüzdeki günlerde ora ile ilgili bir aksiyonu başlatma yönünde hazırlıklarımızı tamamladık. Boşalttıktan sonra Gülsan Sanayi Sitesi’nin olduğu yeri büyük bir peyzaj alanına çevireceğiz" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön