29 / 03 / 2024

Samsun Havaalanı kapatılacak mı?

Samsun Havaalanı kapatılacak mı?

Samsun Havaalanı'nın kapatılmamasını manşetine taşıyan gazetemiz haberleri ses getirdi, 3 bin imza toplandı, Bakan Kılıç ve vekillere gönderildi.



Samsun Havaalanı'nın kapatılmamasını manşetine taşıyan gazetemiz haberleri ses getirdi, 3 bin imza toplandı, Bakan Kılıç ve vekillere gönderildi. Çarşamba Havalimanı'nın pist tadilatı nedeniyle 3 ay uçuşa kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek "Yeni pist yapılması için 3 bin imza topladık, milletvekillerine gönderdik "dedi. 


Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Çarşamba Havalimanı'nm pist tadilatı nedeniyle 1 Mart-1 Mayıs tarihleri arasında uçuşa kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Havalimanı'nın kapatılması konusunda turizmcilerin ve vatandaşların bildilendirilmediğini vurgulayan Toktaş" Samsun ekonomisi bunu kaldırmaz. 


Havalimanı kentin can damarı konumunda. Yeni bir pist yada başka formül düşünülmeli. Devletimiz bunu sağlayacak güçtedir "dedi. 

Toktaş, 3 bin imza topladıklarını ve milletvekilleri ve ve kabinedeki tüm bakanlıklara gönderdiklerini açıkladı. 



REZERVASYONLAR İPTAL Mİ OLACAK 

Tadilat konusunda ortak bir konsorsiyum oluşturulup fikir alınması gerektiğini belirten Toktaş "İşadamları, turizmciler, konunun uzmanları bir masa etrafında toplanmalı ve ortak çözüm bulunmalı. Yoksa çok kötü bir durumla karşılaşacağız. 


Nisan, Mayıs ve Haziran ayları bizim dönemlerimiz. Körfez ülkelerinden yapılan rezervasyonlar var, onları başka havalimanına yönlendirececeğiz yoksa iptal mi edeceğiz bunlar belli değil "diye konuştu. 


İMZALAR BAKANLIKLARA GÖNDERİLDİ 

Çarşamba Havalimanının belirtilen tarihler arasında kapatılmaması için imza kampanyası başlattıklarını belirten Toktaş şunları kaydetti;" Talebimiz çalışmanın kış döneminde yapılmasıdır ve bu konuda ortak çözüm bulunmasıdır. Bu konuda üyelerimizle imza topladık ve milletvekillerimize siyasi partilere ve bakanlıklara gönderdik. 3 bin imza söz konusudur."



Hedef Halk


Geri Dön