26 / 04 / 2024

Samsun Havza Sünnetçi Camii ibadete açıldı!

Samsun Havza Sünnetçi Camii ibadete açıldı!

Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı. Cami görevlisi Adnan Kurkmazlı, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında bir konuşma yaptı.



Havza ilçesinde 2012 yılında inşaatına başlanan Yeni Mahalle Sünnetçi Cami ibadete açıldı.Sünnetçi Cami açılışına Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza  Müftüsü İlyas Akyazı, Vezirköprğü Müftüsü Mehmet Öztürk,  Kavak Müftüsü Abdullah Karaca, protokol üyeleri, davetliler, hayırsever vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.


Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında bir konuşma yapan cami görevlisi Adnan Kurkmazlı eski caminin yetersiz gelmesi üzerine oluşturulan dernek ile cami inşaatına başlandığını ve inşaatın 3 yılda hayırseverlerin yardımı ile tamamlandığını belirterek yardımda bulunanlara teşekkür etti.


Hava Müftüsü İlyas Akyazı da cami inşaatı hakkında bilgi vererek, "Camimiz bin 194 metrekarelik arsa içerisine yapıldı ve toplam 777 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Böyle eserler kolay meydana gelmiyor. Emeği geçenlere ve yadımda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 'Şüphesiz Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte onların doğru yolu bulanlardan oldukları umulur' ayeti ve 'Kim dünyada bir mescit yaparsa, Allah O'na cennette bir ev yapar' hadisi ve daha birçok müjde, hayırsever 'vakıf insanları' Allah'ın rızasını kazanmak için cami ve mescitleri imar etmeye sevk etmiştir. Yurdumuzun bize vatan olmasının en bariz göstergesi de minarelerinde günde beş defa yükselen ezanların okunduğu camilerimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından hayırsever vatandaşlara başta Havza Belediye Başkanı Murat ikiz olmak üzere protokol üyelerince plaket verildi.


İkiz, 'Halkımızın katkısı ile muhteşem bir eser ortaya çıktı. Bu eserde maddi manevi katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Cenabı Mevlam bu hayırsever vatandaşlarımızın hayrını kabul eder. Allah camimizi mahallemize, ilçemize ve Samsun'umuza hayırlı, uğurlu eylesin" diye konuştu.


Plaket töreninin sonrası ise Sünnetçi Cami kesilen kurdele ile ibadete açıldı.Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve beraberindekiler Havza Müftüsü İlyas Akyazı ve cami görevlilerinden cami hakkında bilgi aldı ve camide ilk namaz hep beraber kılındı.


Radikal


Geri Dön