23 / 04 / 2024

Samsun İlkadım ilçesinde yeni bir şehir inşa edilecek!

Samsun İlkadım ilçesinde yeni bir şehir inşa edilecek!

İlkadım Belediyesi, Samsun'un çehresini değiştirecek. MHP'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçesinin güneyinde yeni bir şehrin temellerini atacaklarını açıkladı. İlkadım ilçesinin güneye doğru gelişmesinin önünü açacak çalışmaya imza atıldı.




İlkadım Belediyesi, Samsun'un çehresini değiştirecek. MHP'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçesinin güneyinde yeni bir şehrin temellerini atacaklarını açıkladı. Demirtaş, İlkadım'ın güneyinde 2 katlı müstakil evlerden oluşacak yeni bir şehir inşa edeceklerini kaydetti.


SAMSUN MHP'li İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçesinin güneyinde yeni bir şehrin temellerini atacaklarını açıkladı. Demirtaş, yapılacak imar çalışmalanyla ilçenin güneyinde 2 katlı müstakil evlerden oluşacak yeni bir şehir inşa edeceklerini kaydetti. 

İlkadım Belediyesi tarafından her akşam farklı iki mahallede kurulan gezici iftar çadırlarının son durağı Kavacık ve Uzgur mahalleleri oldu. 


Eşi LüfFıye Demirtaş ile birlikte mahallelerde kurulan iftar çadırlarını ziyaret eden Demirtaş, vatandaşlarla kucaklaşarak sohbet etti. iftar sonrasında ise vatandaşların mahallerinde yapılan jeolojik zemin etiıd ve imar çalışmaları hakkındaki sorulara cevap veren Demirtaş, 3 yıldır büyük uğraş verdikleri jeolojik zemin etüd çalışmaları sonrasında yapılacak olan planlamalarla İlkadım ilçesinin güneyinde 'Huzurlu Şehirler, Huzurlu Mahalleler'sloganıyla yeni bir şehrin temellerini atacaklarını vurguladı. 


JEOLOJİK ZEMİN ETÜD ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA

 İlkadım ilçesindeki kentleşmenin güney paralelde gelişmesinin adımlarını attıklarını ifade eden Necattin Demirtaş, "Üç yılı aşkın bir süredir Uzgur, Kuşculu, Ahullu, Toybelen, Mth tâkKapaklı, Çivril, Kıran ve Çatalarmut mahallerinde jeolojik zemin etüd çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Afet İşleri Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü nezdinde yürütülen çalışmalarımızın son kontrolü ve incelemeleri yapılmaktadır. Biz, çalışmalarımızda sona geldik. Sonuçları bekliyoruz." dedi.

 

YENİ KENT PLANLAMASI 

Samsun'un en eski yerleşim merkezi olan İlkadım ilçesinin güneye doğru gelişmesinin önünü açacak çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Demirtaş, "İlkadım ilçesinin geleceğini kurtaracak çalışmalar yaparak yeni bir kentleşme ve konut alanı oluşturuyoruz. 

Jeolojik zemin etüd çalışmalarımızın sonunda yapacağımız imar çalışmalarımızla yeni bir kent kuracağız. 1/1000 ve 1/5000'lik imar planlarıyla yapılacak çalışmalarla İlkadım ilçemizde yeni kentleşme alanları oluşturacağız." açıklamasında bulundu.


Ortadoğu Gazetesi


Geri Dön