19 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'da dönüşüm halkın rızası üzerine gerçekleşecek!

Samsun İlkadım'da dönüşüm halkın rızası üzerine gerçekleşecek!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Halkımızın rızası doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız" dedi.



İLKADIM Belediye Başkanı Erdoğan Tok, komşu iftarları kapsamında Selahiye. Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi. Yüzlerce kişinin katıldığı komşu iftarı Leventler Sokak'ta gerçekleşti, iftar yemeğine Ilkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Üç mahalleyi bir araya getiren iftar öncesi mahalle sakinleri ile tek-tek görüşen Başkan Tok. bölgede en çok merak edilen konu olan kentsel dönüşüm ile ilgili açıklama yaptı. Tok, "Halkımızın rızası doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Görüyorum ki. halkımızın da her geçen gün bu isteği artıyor" diye konuştu. 




'HALKIN KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEĞİ YÜKSELİYOR' 

Yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini kaydeden Tok, "Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerimizin merak ettikleri konulardan en başında yerinde dönüşüm geliyor. Kökçüoğlu Mahallesi'nin sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak 20042009 yılları arası belediye başkanlığım döneminde Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallerimiz için bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. O zaman bu mahallelerimizin inşaat emsal değerlerini çok yükselttik. Halkımız, bizi tekrar bu göreve getirdiği gün bu mahallelerimizin imar durumu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arzumuz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirmek. Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde bu dönüşümü gerçekleştirme oranımız oldukça yüksek. Gördüğüm kadarıyla artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali, 4 emsale yükselttik. Allah'ın izniyle vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bizler adaları oluşturduk ama halkımız istemez ise bizler zorla bir şey yapmayacağız. Razı olduğunuz an. bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Razı olma noktasında yüzde 80-90 oranını halkımızda görüyorum" şeklinde konuştu. 



'EN GÜZEL SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ' 

Ramazan ayının manevi havasında İlkadımlı vatandaşlar ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise. "İlkadım Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen komşu iftarları programı mahallelerimizde birlik ve beraberliği sağlıyor. Bizler de bu mübarek Ramazan ayının manevi havasında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. AK belediyecilik anlayışın sağladığı bu anlamlı programlar sosyal belediyeciliğin çok iyi örneklerini sergiliyor" ifadelerini kullandı. 



KOMŞU İFTARINDAN ATAKÖY'E 

Komşu iftar programının ardından ikinci iftar alanına geçen Başkan Tok gerçekleşen komşu iftarı sonrası geleneksel hale gelen Ataköy Mahallesi  TOKİ  Blokları sakinleri tarafından yapılan iftara katıldı. TOKİ konutları sakinleri ile bir araya gelen Başkan Tok. blok sakinleri ile sohbet etmenin yanı sıra isteklerini de dinledi. Akşam namazından sonra Büyük Cami'de teravih namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Şişli Mecidiyeköy Camii Başimam Hatibi Ali Derman ve Sultanahmet Camisi Başimam Hatibi Hasan Kara'nın okuduğu Kur'an-Kerim, huşu içinde dinlendi. Teravih namazı sonrası cami çıkışında vatandaşlara ramazan şerbeti dağıtıldı.



Gazete Arena


Geri Dön