29 / 03 / 2024

Samsun İlkadım'daki dönüşüm projesinde sona gelindi!

Samsun İlkadım'daki dönüşüm projesinde sona gelindi!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, halkın rızası ile projenin start alacağını ifade etti.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, halkın rızası ile projenin start alacağını ifade etti.


İlkadım Belediyesi tarafından her gün farklı bir mahallesi düzenlenen mahalle buluşmaları hız kesmeden devam ediyor. Kökçüoğlu Mahallesi’nde gerçekleşen buluşma toplantısına yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleri İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u coşkuyla karşıladı. Mahalle sakinleri ile tek-tek görüşerek selamlaşan Başkan Tok, Kökçüoğlu halkına uzun yıllardır beklediği kentsel dönüşüm müjdesini verdi. Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinde vatandaşların en büyük isteğinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Tok, vatandaşların olurunun alınması halinde ’Bismillah’ diyerek ilk kazmanın vurulacağını söyledi.


PROJENİN MİMARI BAŞKAN TOK

Kentsel dönüşüm çalışmalarına geçmiş belediye başkanlığı döneminde start verdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kökçüoğlu Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz mahalle buluşmaları toplantımızda yoğun katılım gösteren sıcak bir karşılama ile bizleri bağrına basan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımızda halkımızın isteklerini sorunlarını dinliyoruz ve hemen çözüme kavuşturuyoruz. Bu mahallemizde ki sorunu sıkıntıyı da en iyi biz biliyoruz. Halkımız burada kentsel dönüşümün bir an önce başlamasını istiyor. Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerimizde kentsel dönüşüm planlamaları yapmak yine bizlere nasip oldu” dedi.


"SİZLERİN RIZASI İLE OLACAK"

Kentsel dönüşümün mahalle sakinlerinin rızası üzerine başlayacağının da altını çizen Başkan Tok, "Geçen dönem kentsel dönüşüm ile alakalı hiç bir çalışma yapılamadı. Çünkü çok karışık bir durum vardı ortada, kim kiminle ortak yol neresi kaç metre bunların hiç birisi belli değildi. Göreve geldiğimiz günden itibaren hemen çalışmalara başladık ve son noktaya geldik. Yaptığımız son çalışmada yollar yeşil alanlar park alanları her şey düzenli ve güzel bir şekilde yerleştirildi. Şimdi Adalar nezdinde kim kiminle hissedar, kimin yeri neresi olacak her şey hazırlandı ve şu anda tapu tescili yapılıyor. Bu şu anlama geliyor. Artık biz bu bölgede vatandaşlarımız ile masaya oturabilecek ortamı oluşturduk. Çünkü eskiden vatandaşı çağırdığımızda yeri nerde olduğu belli değildi ama artık bunlar netleşti. Peki, ‘anlaşamadıklarınız ne olacak’ diye soranlar var. Biz kimsenin evini zorla yıkıp sizi buradan kaldıralım gibi bir düşünce içinde değiliz. Halkımız razı olursa biz yapacağız" ifadelerini kullandı.


İLKADIM’IN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJE

İlkadım’ın geleceğine yön verecek olan çalışmanın yerinde dönüşüm projesi olduğuna dikkat çeken Başkan Tok, “İlçemizde yenileme çalışması yapacağımız mahallerde inşaat haklarının emsal değerini çok yükselttik. Mahallelerimizin imar durumu ve kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirme noktasında bir yıldan bu yana çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. İlçemizde yerinde dönüşümü gerçekleştirme oranı oldukça yüksek. Artık halkımız bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali 4 emsale yükselterek buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü inşallah gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön