10 / 05 / 2024

Samsun Karaburç Camii açıldı!

Samsun Karaburç Camii açıldı!

Samsun Karaburç Mahallesi’nde Aşçı ailesi tarafından yaptırılan 600 kişilik Karaburç Cami Vali İbrahim Şahin’in katıldığı törenle açıldı.




Aşcı ailesinin baba ocağı olan Bafra ilçesine bağlı Karaburç Mahallesi'ne yaptırdığı caminin açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekilleri; Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Başkan Yardımcısı Kaya Aşçı,Ağabeyleri Neşat ve Hüseyin Aşcı,Bafra ziraat odası başkanı Osman Tosuner,Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yerebakan, Şükrü Derebey, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok vatandaşlar katıldı.


 


Cuma namazının ardından Cami bahçesinde okunan Kur’an-ı Kerim ile açılış töreni başladı. Törende konuşan Astaş Holding Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Kaya Aşçı, 'Güzel duygularla babamızın adına yaptırdığımız Turizm Fakültesinin açılışını yapmıştık. o anlamlı güzel günün vesilesiyle bu güzel camimizi yapmış bulunmaktayız. Doğduğum, doyduğumuz topraklarda bir şeyler yapmak çok mutluluk verici bir olay. Aile olarak bunun mutluluğu yaşıyoruz' dedi.


 


Astaş Holding Yönetim Kurulu başkanı Vedat Aşçı konuşmasında, 'Babamızın ve ağabeyimizin adına bu caminin yapılması ailemizce uygun bulundu. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' sözlerine yer verdi.


 


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, !Aşçı ailesini kutluyorum. Turizm Fakültesinden sonra çok kısa sürede yaptıkları cami için kendilerine buradan tekrar tekrar teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.


 


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kefenin cebi yok. Hiç bir şeyi bu dünyadan alıp götürmüyoruz. Kefene sarılıp gidiyoruz. Ama fani dünyada kalan en önemli şey işte burada açılışını yaptığımız bu güzel mabed gibi eserlerdir. En önemli şeyi Aşçı ailesi yaptı. Rabbim hayırlarını kabul etsin" dedi.



CAMİLERİMİZİN ETRAFINI SIKIŞTIRMAYALIM

 


Mabedin projesini çok beğenen ve etrafındaki yapılarla ilgili de talebini dile getiren Başkan  Yılmaz,"Bu güzel camimizin bahçesine kimse bir şeyler sokuşturmaya kalkmasın. Alanı daraltmak yerine meydanı daha fazla büyütmemiz gerekir. Bunun içine asla ve asla bir şey yapmayalım. Tarihten bize kalan ata yadigarı camileri düşünün onların bahçeleri geniştir ferahtır. Ulu ağaçlar vardır bahçelerinde altında oturulur. Oralarda su sesi olur çocuk cıvıltıları olur. Dediğim gibi mabedlerimizi sıkıştırmayalım. Camimizin etrafı ferah olsun. Akşamları camilerimizin cepheleri aydınlık kalsın. Camimiz geceleri ışıl ışıl olsun " şeklinde konuştu. 


 


Kuş Cenneti'ni hatırlatan ve Aşçı ailesinden Bafra'ya bir de butik otel kazandırmaları sözünü isteyen Yılmaz,"Bafra'mıza yakışacak butik otelin yapımı Aşçı ailesine yakışır. Onların yardımseverliğinin bana yansıttığı cesaretle bunları söylüyorum' şeklinde konuştu.



AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları söyledi, 'Biz camilerimiz sadece beş vakit ibadet edelim, sonra kapısına kilit vuralım yahut da kapatalım diye yaptığımız yerler olmamalı. Mutlak surette camilerimiz 24 saat açık olan, etrafında insanların oturduğu, sohbet ettiği, ders aldığı, çocukların gelip sosyalleştiği hatta dini terminolojiye hakim olduğu vakıf olduğu yerler olmalı. Eğer biz bunu yapabilirsek sağlıklı bir zemine oturmuş oluruz. Biliyorsunuz Türkiye 15 Temmuz’da çok ciddi darbe girişimi yaşadı, çok tehlikeli bir noktadan geriye döndü. Eğer biz insanlarımıza doğru olan İslam’ı öğretecek olursak beynini kiraya vermez, yanlış yollara girmez.


 


Karaburç Mahallesi Muhtarı Bülent Aşçı tarafından Aşçı ailesine yaptığı desteklerden dolayı plaket verildi. Daha sonra Aşçı ailesinin en büyüğü olan Aşçı ailesinin annesi Hanife Aşçı ve ailenin en küçük torunu Alper Aşçı tarafından caminin açılışı yapıldı.



Haber Gazetesi


Geri Dön