18 / 04 / 2024

Samsun Kavak'ta 3.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Samsun Kavak'ta 3.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Samsun İli Asarcık İlçesi Musaağa Mahallesi'nde yer alan iki adet tavuk çiftliği, lojman ve idari bina 3 milyon 555 bin 233,44 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.



Samsun İli Asarcık İlçesi Musaağa Mahallesi'nde yer alan iki adet tavuk çiftliği, lojman ve idari bina 3 milyon 555 bin 233,44 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Samsun İli Asarcık İlçesi Musaağa Mahallesi 105 Ada 31 Parsel Nolu taşınmaz


Adresi : Samsun İli Asarcık İlçesi Musaağa Mahallesi 

Yüzölçümü : 15.604,32 m2

1. Satış Günü : 07/11/2017 günü 10:00 - 10:05 arası

2. Satış Günü : 05/12/2017 günü 10:00 - 10:05 arası


Satış Yeri : KAVAK İCRA DAİRESİ ODASI


TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ 

Taşınmazın yüzölçümü 15.604,32m2 dir.Taşınmazın cinsi tarladır ancak parsel üzerinde 2 adet tavuk çitfliği, bir adet lojman-idari bina, 1 adet jeneratör binası bulunmaktadır. Belediye sınırları içinde ve her türlü belediye hizmetlerinde yararlanmaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 3 km, il merkezine yaklaşık 39 km mesafede yer almaktadır.Yola cephelidir. Köy yolu ile taşınmaza ulaşılmaktadır. Çiftlik 1.882,15 m2 taban alanlı olup tek kattan ibarettir. Bu yapının taşıyıcı sistemi çelik yapı olarak inşa edilmiştir. Çatı örtüsü ve yan duvarlar sandviç paneldir. Yapı yaklaşık 3 yıllıktır. Lll.Sınıf B grubuna girmektedir. İdari bina 130,15 m2 taban alalı olup iki kattan ibarettir. Çatısı ahşap oturtma çatıdır. Çatı örtüsü galvanizli saçtır. Binanın bodrum katı idari ofis olarak kullanılmaktadır. Zemin katta mutfak+2 oda, wc, balkon bulunmaktadır. Islak hacimler seramik kaplamadır. Odaların yer döşemesi laminakt parkedir. Kargir jeneratör yapı 66,56 m2 taban alanlıdır. Bu yapı jeneratör için tuğladan inşa edilmiştir. Çatı örtüsü galvanizli saçtır. Dıştan yalıtımı yapılmıştır. Taşınmaz tarla olarak ekilip biçilmeye müsait, toprak yapısı killi-tınlıdır.


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ilet  eslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/21 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/08/2017


Geri Dön