25 / 04 / 2024

Samsun Nalbantlı TOKİ konutlarında kamulaştırma!

Samsun Nalbantlı TOKİ konutlarında kamulaştırma!

Nalbantlı Mahallesine yapılacak olan TOKİ konutlarında kamulaştırma yetkisi verildi. Uzlaşma sağlanan hak sahipleri ile tapu devir işlemlerinin yapılması için Vezirköprü Belediyesi bir kişiyi görevlendirecek.



Nalbantlı Mahallesine yapılacak olan  TOKİ  konutlarında kamulaştırma yetkisi verildi. 

İlçemizde kentsel dönüşüm amacıyla Nalbanttı MahallesiMahallesinde yapılması planlanan TOKİ konutları için Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı'ndan yazı geldi. 

Vezirköprü Nalbantlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesine ilişkin gönderilen yazıda, 324 hak sahibinin 21 'inin görüşmelere hiç katılmadığı, görüşülen 303 hak sahibinin 219 tanesi ile mutabakat sağlandığı belirtildi. 

Buna göre kişi bazında % 68 bir uzlaşma sahiplerine verilecek. VK-5 tipi konutların 75 m2, VK-6 tipi konutların ise 125 m2 olduğu öğrenildi. Bu halde VK5 tipi 133 konut ve VK-6 tipi 146 adedi satışa sunulacak. 

Uzlaşma sağlanan hak sahipleri ile tapu devir işlemlerinin yapılması için Vezirköprü Belediyesi bir kişiyi görevlendirecek. Uzlaşma sağlanamayan yer sahipleri için de ana protokolün 6. Maddesi Kamulaştırma İşlemi başlığına dayanılarak kamulaştırılacak. 



Vatandaş Gazetesi


Geri Dön