26 / 04 / 2024

Samsun 'okullar bölgesi' alanı, 'kent park' olacak!

Samsun 'okullar bölgesi' alanı, 'kent park' olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "İlçede 'okullar bölgesi' diye bilinen alanı 'Kent Park' olarak düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi, yeni Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yapmayı planlıyor.



Milli Mücadele'de ilk adımın atıldığı llkadım ilçesinde Büyükşehir Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkarak, rekreasyonlarla bunları halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. 1981 yılında hizmete açılan arkeoloji ve etnografya müzesinin günümüz modern müzecilik anlayışının gerisinde kalmasını ve ihtiyaca cevap verememesini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, elde edilen yeni bulguların sergilenmesi için mevcut müzede yeterli alan olmaması sebebiyle yeni Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yapmayı planlıyor. 



SADİ BEY TEKKESİ

Belediye olarak yapımında sona yaklaştıkları Sadi Bey Tekkesi Kuva-i Milliye Müzesi'nın tamamlanıp hizmete girmesiyle llkadım'ın tarihi kökleri itibariyle daha da zenginleşeceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Zıya Yılmaz, "Samsun, 1919 Mayıs'ının 19. günü kurtuluş ve yeniden doğuş mücadelelerinin ilk adımının atıldığı Karadeniz Bolgesi'nin en büyük ve en gelişmiş şehridir. Bu müzemizin halkımızın hizmetine sunulmasıyla llkadım, kültürel bakımdan ruhuna ruh katacak, zenginleşecektir." dedi. 


AİLE YAŞAM MERKEZLERİ

İlkadım ilçesinin Kadıköy Mahallesi'nde Paşa Konakları olarak bilinen 4 eski yapıyı kam ulaştırarak aile yaşam merkezine dönüştürecek olan Büyükşehir Belediyesi, projeyi bitirme aşamasına geldi. İçerisinde gençlik merkezi, kadınlar kulübü, yaşlılar lokali, engelliler lokali, eğitim merkezi, satranç kulübü, müzik kulübü, tiyatro kulübü, çocuk kulübü, halkoyunları, el sanatları, bilgisayar kulübü, yabancı dil kulübü, kütüphane, kondisyon ve aerobik kulübü gibi sosyokültürel etkinlikler yapılacak. 


OKULLAR BÖLGESİ YERİNİ KENTPARKA BIRAKACAK 

İlçede 'okullar bölgesi' diye bilinen alanı 'Kent Park' olarak düzenlemeyi planladıklarını, bununla ilgili projenin tamamladığını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım ilçemizde okullar bölgesi olarak anılan alan Kent park olarak yeniden düzenlenecek, farklı yaş grupları ve kullanıcı topluluklarına hitap edebilen birçok aktivitenin yer alacağı yaşam alanına kavuşacaktır" şeklinde konuştu. 



Hedef Halk


Geri Dön