19 / 04 / 2024

Samsun projeleri 2019'a kadar hayata geçirilecek!

Samsun projeleri 2019'a kadar hayata geçirilecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Yakakentlilere verdiği sözleri ve hazırladıkları projeleri hayata geçirmeye başladıklarını ve 2019'a kadar hayata geçireceklerini belirtti...



İlçenin turistik balıkçı limanındaki 850 metre uzunluğundaki yolu sıcak asfalt karışımıyla kaplayarak yol sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, ilçe için hazırlanan projeleri 2019'a kadar hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.


30 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Samsun'un turistik ilçesi Yakakent'te balıkçı limanını ziyaret eden  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada ilçe halkına hayata geçirecekleri projeleri anlatmıştı. Seçimin ardından hazırlıklara başlayan Büyükşehir Belediyesi, söz verilen hizmetleri yerine getirmeye başladı. İşe şehrin önemli balıkçı limanlarından biri olan Yakakent limanındaki yol problemini çözerek başlayan Büyükşehir Belediyesi, liman içindeki 850 metre uzunluğundaki 4 metre genişliğindeki yolu, sıcak asfalt karışımıyla kapladı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin büyük gayretleri sonucu asfalt çalışması, 2 günde tamamlandı.


“YAKAKENT TURİZM İÇİN BİR CENNET”


Yolun hem balıkçı esnafı hem de lokantalar için büyük önem taşıdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yeni yolun ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. İlerleyen günlerde Yakakent-Alaçam arasındaki 8 kilometrelik sahil yolu projesine başlayacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Yakakent'in Samsun turizmi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak Yakakent'e ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Çünkü Yakakent’ i önemsiyoruz. Yakakent özellikle deniz turizmi için bulunmaz nimet, bir cennet. Onun için ilçemizi geliştirmek, kalkındırmak ve turizme hazırlamak zorundayız. Sorunların giderilmesi noktasında yol gösterici olmaya hazırız. İlçemize kazandıracağımız projeler ise hazır. Bunları belli bir takvim içinde tek tek hayata geçirerek, ilçeye kazandıracağız." diye konuştu.


“YAKAKENT DAHA GELİŞMİŞ, YAŞANABİLİR GÜÇLÜ BİR İLÇE OLACAK”


İlçeye yapılacak diğer projelerden de söz eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şunları söyledi; "İlçe sahilinde balık lokantaları yaparak ilçe turizmine kazandıracağız. Kunduz Balık Gölü çevresinde kamping, kır kahvesi ve lokantalar inşa ederek  yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunacak, ilçeye aktivite kazandırılacağız. Hobi tekne imalatı geliştirerek ilçe ekonomisine katkı sağlanacak, bölgede balıkçılığın önemli bir potansiyele sahip olması sebebiyle deniz ürünleri tesislerini teşvik edeceğiz. Mevcut kent meydanlarını rekreasyona tabi tutarak modern bir görüntüye kavuşturacak, belediye otelini yenileyerek turizmin hizmetine açacağız. Yeni otellerin yapımını teşvik ederek, sahilleri yeniden düzenleyeceğiz. Balık hali ve balık saklama üniteleri yapacağız. Evsel atıklar için uygun bölge seçilerek bir transfer merkezi oluşturulacak, taşıma yapmak suretiyle atıkların Samsun'da bertarafını sağlayacağız. Şehir merkezinin kanalizasyonunu yaparak, atık su sorununu çözeceğiz. Mevcut yolların standardını yükselterek ulaşım sorununu çözeceğiz. 2019'a kadar ilçede asfaltlanmamış köy grup yolu kalmayacak.”

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön