26 / 04 / 2024

Samsun Saathane Meydanı restorasyonu tamamlanıyor!

Samsun Saathane Meydanı restorasyonu tamamlanıyor!

Samsun Saathane Meydanı restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her ne kadar esnaf durumdan memnun olmasa da, proje tamamlandığı zaman ortaya Samsun için hoş bir görüntü çıkacak.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Saathane’deki restorasyon çalışmalarının projeleri bitmek üzere” dedi.


Saathane Meydanı projesinin restorasyon projelerinin bittikten sonra ihale aşamasına geçileceğinden bahseden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Saathane ölçeğinde, Saathane’deki restorasyon çalışmalarının projeleri bitmek üzere. Projeleri yapan firma, yani işleri iade edilebilir hale getirip de şartnamesiyle birlikte elimize ilettiğinde hızla ihalelerini yapacağız. Bu ihaleleri ya biz yapacağız ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yaptıracağız. Bu binalar Taşhan, Cami, Hamam ve Mederese’nin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bir protokol yapmıştık. Biz bunların ihalelerini yapalım diye. Ama Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihaleyi kendilerinin de yapabileceğini öğrendik. Onu projeler bitip elimize teslim edildikten sonra görüşeceğiz. Projeleri biz yaptırıyoruz. Projeler bize teslim edildikten sonra bunun gereğini artık ister Vakıflar Genel Müdürlüğü ya da biz karar verip yapacağız” diye konuştu.


Samsun Haberleri


Geri Dön