25 / 04 / 2024

Samsun Saathane Meydanı'nın restore edilmesi isteniyor!

Samsun Saathane Meydanı'nın restore edilmesi isteniyor!

Samsun Büvükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karşı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesini savunuyor...



Tarihin restore edilerek korunmasının isteyen esnaf, bunu, başlattıkları imza kampanyası üe kamuoyuna duyurdu. 

Yıkım kapsamında olan Saathane Meydanı'nın yenilenmesini isteyen bölge esnafı, imza kampanyası başlattı. Büyük Cami'de Cuma namazı ardından toplanan esnaflar, imza kampanyasıyla ilgili açıklama yaptı. Esnaflar adına konuşan Ümit Ayla, İBÜO'lü yıllardan gelen ticari dokunun restore edilerek korunması ve yaşatılmasını istediklerini kaydetti. Ümit Ayla, "Saathane bölgesini yıkımdan kurtarmak için ciddi bir hukuk mücadelesi ve uğraş içindeyiz. Samsunluların her ferdinin bir anısı olan Saathane çarşıları maalesef imar planlan ve yapılan uygulama ile ortadan kaldırılacak. Bu aşamada biz Saathane meydanı yok edilmesin. restore edilerek yaşatılsın istiyoruz. Bunun için imza kampanyası ile bize katkı sağlar iseniz sesimizi daha güçlü çıkarma anlamında destek bekliyoruz. 1800'lü yıllardan itibaren gelen ticari dokusunu restore edilerek yaşatılmasını amaçlıyoruz." dedi. 


TİCARETİN YASAMASI LAZIM 

Saathane Meydanı'nın restorasyonuna ilişkin yaptıkları taslak çalışmalarını anlatan Ayla, "Samsun halkının daha önce mezbelelik olarak gördüğü, şu anda da çok nezih bir hale gelen Bulvar AVM örneği var. Bölgemizdeki ticaretin yaşamasını, 180 esnafla birlikte buradan bin kişi ekmek yemektedir. Bu bölge aynca ticareti temsil eden bir bölgedir. Ticaretin yaşaması, turistik ticaretin gelişmesini arzu etmekteyiz." ifadelerini kullandı. SAMSUN CİHAN Samsun Bûyüksehir Belediyesl'nin imar değişikliği yapacağı Saathane Meydanı Projesi, hukuka takıldı. Belediyeye karsı hukuk mücadelesi veren esnaf, tarihi yapının tamamen yok edilmemesi uyarısında bulundu. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön