18 / 04 / 2024

Samsun sahildeki yol araç trafiği için değil!

Samsun sahildeki yol araç trafiği için değil!

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi 1. Başkan vekili Turan Çakır, Atakum sahil düzenlemesi için yapılan yolun trafik için olmadığını, girişler için yapıldığını söyledi. Çakır 'Samsun sahildeki yol araç trafiği için değil' dedi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum salıilinde yaptığı salıil yolu çalışmalarıyla ilgili bazı sivil toplum kuruluşlarının "kıyı tahribatı ııa yol açtığı" gerekçesiyle Samsun 2. İdare Mahkemesi ne açtığı dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Turan Çakır, Atakum salıil çalışmalarındaki yolun trafik için kullanılmayacağım, sadece itfaiye ve cankur taran gibi araçların acil girişleri için kullanıla cağını ifade etti. 


"SAHİLDEKİ YOL ARAÇ TRAFİĞİ İÇİN DEĞİL, ACİL GİRİŞ İÇİN YAPILIYOR" 


Mahkemeye haklı gerekçelerini sunduklarını ifade eden Çakır. "Orada daha önceki açıklamalarımız sahildeki yolun tamamının ısrarla trafik yolu olmadığını vurguluyoruz. Trafik yollarının belli standartları var. İmar planlanırdaki 7 metre ve altındaki yollarda trafik yolları değil. 

Dolayısıyla biz oranın bilimsel anlamda trafik yolu olmadığını, sadece buranın itfaiyeye ve cankurtaranlarla ilgili acil girişler için yapıldığım söylemeye çalışıyoruz" dedi. 


Salıil yolundaki çalışmaları tamamlayacak larinı ifade eden Çakır. "Sahildeki yapılaşmalar belli bir kıstaslara bağlıdır ve onların dışında o yapılaşmaları sağlayamazsınız. Mahkemenin ve karşı taraftaki itiraz edenlerin dilekçelerinde bunun üzerine kurmaya çalışıyorlar. Yani Siz burada ulaşım yolu oluşturdunuz' diyorlar. Biz burada ulaşım yolu oluşturmadık. Biz burada sahilden büıalara. evlere hatta sosyal tesislere acil ihtiyaç ile ilgili bir yol oluşturduk. Biz de savunmamızı bu yönde devam ettiriyoruz. Biz salıil yolu ile ilgili çalışmalarımızı kış sezonu olduğu için belli bir oranda durdurduk aıııa onun dışında oradaki süreci tamamlayacağız" diye konuştu. 


Olay


Geri Dön