19 / 04 / 2024

Samsun Tekkeköy’de bin dönüm deniz dolgusu yapılacak!

Samsun Tekkeköy’de bin dönüm deniz dolgusu yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, Tekkeköy ilçesindeki Petrol Ofisi Dolum Tesisleri’nin arkasındaki denize bin dönümlük dolgu yapmak istediklerini söyledi. İşte komisyonda yaşananlar...



Samsun Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, Tekkeköy ilçesindeki Petrol Ofisi Dolum Tesisleri’nin arkasındaki denize bin dönümlük dolgu yapmak istediklerini söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediye Komisyonu 2015 yılı Temmuz ayı 14. birleşiminin 2. oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Komisyonda gündem maddelerinden biri olan Tekkeköy ilçesindeki Petrol Ofisi Dolum Tesisleri’nin arkasındaki denize bin dönümlük dolgu alanı yapılması konusu görüşüldü.


Görüşme öncesi konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak denizin ticari anlamda daha fazla kullanılması noktasında Büyükşehir Belediyesi’ne katkı verebilir diye proje üretmek için çıkış noktası arıyorduk. Başkanımıza zaman zaman depolama alanlarıyla ilgili sıkıntıların geldiği, sanayicinin bu anlamda yer kalmadığı ile ilgili bu noktalarda talepler geliyor. Biz şu anda mevcut Petrol Ofisi Dolum Tesisleri önünde hem trafik yolu açtık hem de Tekkeköy’e gidecek olan raylı sistemin bir güzergahı da oradan geçiyor. Onun kara tarafında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 40 bin metrekare bir alan vardı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yerler hayvan barınağı olarak kullanılıyordu. Burayı biz dolgu alanının müştemilatlarının olabileceği yerler olarak tespit ettik. Bunun önünde de yaklaşık 100 hektar yani bin dönüm doldurularak, karşıya da mendirek şeklinde merkezdeki gibi liman kadar büyük olmayabilir ama alternatif bir liman yapmayı planlıyoruz. Bu kısa vadeli değil, uzun vadeli bir projedir. Yapıldığında ihtiyacı karşılayacaktır” dedi.


Çakır’ın konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön