28 / 03 / 2024

Samsun Tekköy'ye bir yılda iki yeni okul inşa edildi!

Samsun Tekköy'ye bir yılda iki yeni okul inşa edildi!

İlçeye yeni eğitim kurumları ve okullar kazandırmaya devam ettiklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Eğitimde örnek yatırımlar ve projeler hayata geçiriyoruz” dedi.



Eğitimle ilgili yatırımlara aralıksız devam ettiklerini belirten Başkan Togar, “Söz verdiğimiz gibi Büyüklü Mahallemize Anadolu lisemizi kazandırıp temelini geçtiğimiz günlerde atmıştık. Şimdi de Sarıyurt Mahallemize planlamalarımız çerçevesinde okul arsası olarak ayırdığımız alana sekiz derslikli çok güzel bir ilk-ortaokul kazandırıyoruz. Resmi kurum ve kuruluşlar ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde imar planlarımızda okul yeri olarak ayrılan alana Sarıyurt Mahallesi sakinlerinden Şaban Gür adlı hayırseverimizin inşaatını üstlendiği bir okul kazandırdık. Hayırlısı ile Belediyemizin tüm iş makinelerini seferber ederek temelini kısa süre için açtık ve temelini attık” diye konuştu.


EĞİTİME KOŞULSUZ ŞARTSIZ DESTEĞE DEVAM

Eğitime yapılan her yatırımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğu bilinciyle eğitime şartsız destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Togar, “İlçeler arasında eğitime en çok kaynak harcayan belediyelerden biriside biziz. Okullarımızın eksiği, çevre düzeni, tadilatı, boyanması gibi daha birçok alanda yardımlarımızı esirgemiyoruz. Bunların yanında yeni okullar kazandırmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bakanlıklar ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler sürdürüyoruz. Eğitim kurumu, okul binası yapılması için imardan alt yapıya, arsa tahsisinden temel kazısına kadar her konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu sene için de ilçemize bir lise ve bir ilk ortaokul olmak üzere iki yeni eğitim kurumu kazandırdık. Yine hayırseverlerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. 2016 yılı içerisinde de yeni okullar yapılacağının müjdesini verebiliriz. Sarıyurt Mahallemize başlatılan okulumuz sekiz derslikli her türlü fiziki donanıma sahip güzel bir eğitim yuvası olacak. Hayırseverimiz Şaban Gür kardeşimizin inşaat giderlerini üstlenip yaptırdığı Sarıyurt İlk-Ortaokulu mahalle ve bölge içinde çok büyük önem arz ediyor. Okulumuzun inşaatının 2016 - 2017 eğitim-öğretim yılında tamamlanması planlanıyor. Hayırseverimize böyle hayırlı bir yatırımda bulunduğu için teşekkür eder, okulun ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön