24 / 04 / 2024

Samsun Terme Sanayi Sitesi için çözüm arayışı!

Samsun Terme Sanayi Sitesi için çözüm arayışı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada Terme'nin ekonomisine, üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak her türlü çalışmanın arkasında dağ gibi dururuz" dedi.




Terme Sanayi Sitesi'nin mevcut kapasitesinin ilçeye yetmemesi üzerine yeni yer arayışına giren Terme'li sanayicilerin durumu Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Toker, Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi, Terme TSO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kefeli, Ak Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç ve Şehir plancısı Hüseyin Kahraman'dan oluşan heyet sanayi sitesinin durumunu Başkan Yılmaz ile görüştüler.

TERME'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİNİZ

Mevcut sanayi sitesinin yetersiz olduğunu belirten Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi, "Sanayici esnaflarımız için büyük önem taşıyan sanayi alanı artık talepleri karşılamıyor. Mevcut alan yetmiyor. Önümüzde iki seçenek var. Birincisi ek sanayi sitesi ya da yeni bir sanayi sitesi yapmak. Başkanım sizden bu konuda bir çözüm bekliyoruz. Konunun sizler tarafından istişare edilip sorunun çözülmesi noktasında bizi yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz. Terme'ye yaptığınız tüm yatırımlar için de Allah razı olsun. Terme'nin çehresi değişti ise sizin çalışmalarınız sayesinde" diye konuştu.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYAN HER ÇALIŞMANIN DAĞ GİBİ ARKASINDAYIZ

Terme Sanayi Sitesi ile ilgili neler yapılabileceği konusunda Büyükşehir Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Terme'de sanayi esnaflarımız için büyük önem taşıyan konu bizim için de çok hassas. Orayı yerinde görüp yeniden bir araya gelerek yapabileceklerimizi istişare edelim. Sanayi Sitesine ihtiyaç olduğu açıkça ortada. Görelim, inceleyelim ve yapabileceklerimizi konuşalım. Ama Büyükşehir Belediyesi olarak Terme'nin ekonomisine, üretimine ve istihdamına katkı sağlayacak her türlü çalışmanın arkasında dağ gibi dururuz" dedi.

Ziyaret karşılıklı istişare ve sohbetin ardından sona erdi.




Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön