28 / 03 / 2024

Samsun Terme'de dere yatağındaki 40 dükkan yıkıldı!

Samsun Terme'de dere yatağındaki 40 dükkan yıkıldı!

Terme'nin Çay Mahallesi ırmak sırtında yer alan ve 'Balık Pazarı' ve 'Pirinç Dükkanları' olarak adlandırılan 40 dükkan belediye ekipleri tarafından yıkıldı.



SAMSUN'un Terme İlçesi'nde uzun yıllardır dere yatağı ve sel taşkın alanında yer alan metruk binalar belediye tarafından yıkıldı.


Terme'nin Çay Mahallesi ırmak sırtında yer alan ve 'Balık Pazarı' ve 'Pirinç Dükkanları' olarak adlandırılan 40 dükkan belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım işlemi sırasında belediye zabıta ekipleri güvenlik önlemleri alırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de su sıkarak çevre kirliliğinin önüne geçti. Belediye Başkanı Şenol Kul, "Amacımız yıkım değil, yeniden yapım" dedi. Halkın mutluluğu ve yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte modern alanlar inşa etmek gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Şenol Kul, "Terme'de başlattığımız dönüşüm hız kesmeden sürüyor. Dönüşüm sürecinde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi hemşerilerimizindir. Halkımızla el ele vererek, adım adım ilçemizin çehresini değiştiriyoruz" diye konuştu.


Samsun Terme de dere yatağındaki 40 dükkan yıkıldı!


Dükkanları kiracı olarak kullanan vatandaşlarla 1.5 yıl süren görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Şenol Kul, "İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. Terme’de iz bırakacak hizmetlerimizle iyinin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İnsanımıza ve kente yakışmayan hiçbir görüntüye müsaade etmeyeceğiz. Modern ve çağdaş bir Terme için hayalimizi projelerimizle gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Böylece değişimi ve gelişimi halkımızla birlikte yaşayacağız. Yıkım işlemlerine duyarlılıkları nedeniyle bölge esnafına ve halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.


Başkan Kul, metruk binaların dere yatağında ve sel taşkın alanında yer aldıklarına da dikkat çekerek, "Artık bu alan modern parklar ve otopark alanı olarak Terme’lilerin hizmetinde olacak" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön