24 / 04 / 2024

Samsun Towers mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Samsun Towers mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Ersa İnşaat imzası taşıyan Samsun Towers'ın mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. Orhan Gencebay'ın oynadığı reklamlarla dikkat çeken Samsun Towers projesinde 1.600 konut bulunuyor.




Esenyurt'ta hayata geçirilen Samsun Towers'ın inşaatı imar sıkıntıları nedeniyle durdu. Ersa İnşaat imzası taşıyan projenin mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. 200'e yakın kişinin katıldığı eylemde sıkıntılarını dile getiren mağdurlar evlerine kavuşmak istiyor.


İnşaatı 2012 yılında başlayan Samsun Towers'ın 24 ay sonra sahiplerine teslim edilmesi gerekiyordu. Orhan Gencebay'ın oynadığı reklamlarla dikkat çeken Samsun Towers'ta 1.600 konut bulunuyor. 5 kulenin yer aldığı projedeki daire tipleri stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. 


Araplara satılması gündemdeydi

İnşaatında 7 aydır hiçbir çalışma olmayan Samsun Towers'taki son 300 dairenin Araplara satılması planlanıyordu. Eğer kalan son 300 daire Araplara satılırsa oradan gelecek parayla projenin inşaatı tamamlanacaktı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Haber Gazete Gerçek'te şu şekilde yer aldı ;



Samsun'un Bafra ilçesi doğumlu işadamı Helim Kurt'un kurduğu Ersa İnşaat, Esenyurt'ta 1600 konutlu Samsun Towers projesini hayata geçirmek üzere 2012 yılında çalışma başlattı. 33 katlı, 5 bloktan oluşan, içinde açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, mini futbol sahası, çocuk oyun alanları, fitness center ve toplantı salonları yer alan Samsun Towers Projesi'ndeki konutların da 24 ay sonra sahiplerine teslim edileceği sözü verildi.


Firma ayrıca ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ı da konut satışının arttırılması için Samsun Towers Projesi'nin reklam yüzü olarak kullandı. Orhan Gencebay çekilen ve televizyonlarda da yayımlanan tanıtım filminde, "Kendi gözlerimle gördüm. Helal olsun dedim bizim çocuklara" sözleriyle Samsunluların bu projeye ilgi göstermesini sağladı. Ancak iddiaya göre, süreç içinde Samsun Towers inşaatı imar, ruhsat ve nakit sıkıntıları nedeniyle durdu. Bu nedenle daha proje aşamasında ücretlerini ve taksitlerini ödeyenler, zaman zaman duran zaman zaman devam eden proje nedeniyle mağdur duruma düştü. Bunun üzerine Esenyurt Samsun Towers Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği kuran mağdurlar, kaba inşaatı tamamlanan projenin tamamlanmasını sağlamak için harekete geçti.


Ancak son 7 aydır proje ile ilgili ilerleme kaydedilemedi. Bunun üzerine mağdurlar, Samsun Towers önünde eylem yaptı. Ellerindeki dövizlerle projenin biran önce tamamlanmasını ve dairelerin kendilerine teslim edilmesini isteyen hak sahipleri konuyu yargıya götüreceklerini belirttiler.



Gazete Gerçek




Geri Dön