25 / 04 / 2024

Samsun Vezirköprü’de tapular TOKİ’ye devrediliyor!

Samsun Vezirköprü’de tapular TOKİ’ye devrediliyor!

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Nalbantlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tapular Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na ( TOKİ ) devrediliyor.



İlçe Tapu Müdürlüğü’nde yapılan tapu devir törenine Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Tapu Müdürü Metin Gökçe TOKİ’yi temsilen Vezirköprü Belediyesi Fen İşleri Şehir Planlamacısı Abdullah Kavşak ve tapu sahipleri katıldı.


Nalbantlı Mahallesi’ndeki 90 dönümlük alanda 324 hak sahibinden 221’inin imza attığı belirtildi. Hak sahiplerinin tapularını  TOKİ  Daire Başkanlığı’na devrinden sonra inşaat çalışmalarına başlanacağı ve ilçenin tarihi dokusuna uygun bir proje olacağı ifade edildi. Projeyi TOKİ’nin yürüteceği, 476 daireden 300’ünün hak sahiplerine verileceği, diğer 176 dairenin satışa sunulacağı bildirildi. Proje kapsamında alışveriş merkezleri, sosyal tesisler ve yeşil alanlarında olacağı ve güzel bir görünüm kazandırılacağı ifade edilirken, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, projeye alt yapıdan yeşil alanlara kadar her konuda destek olacaklarını söyledi.



Hürriyet 


Haber Hedef Halk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


VEZİRKÖPRÜ Belediyesi tarafından görüşmeleri sonuçlanan hak sahipleri, TOKİ'ye tapularını devretti. Vezirköprü Tapu Müdürlüğünde yapılan tapu devir teslimine Belediye Başkanı Sadık Edis, hak sahiplerinden Mehmet İşleyen ve Orhan İlhan katıldı. Başkan Edis, hak sahiplerinin tapu devir işlemlerinin 20 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Tapu devir işleminden sonra Nalbantlı Mahallesi'nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesine başlanacağını belirten Edis, konutların projesinin hazır olduğunu, projede Vezirköprü kültürünü yansıtacak şekilde düzenleme gerçekleştirileceğini kaydetti. AA Yapılacak projede 476 konut yer alacak. Bunlardan 300'ü hak sahiplerine verilecek, kalan 176'sı da satışa sunulacak 


Hedef Halk



Haber Samsun Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vezirköprü de Nalbantlı Mahallesindeki Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde yeni bir adım daha atıldı. Görüşmeleri tamamlayan TOKİ, hak sahipleri ile ferağ işlemine başladı. İlk ferağ işlemini Vezirköprü ilçe tapu müdürlüğünde gerçekleştirildi. 


Tapu devir törenine katılan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis muvafakat imzalayan hak sahiplerine; “Hayırlı olsun.” dedi. Vezirköprü’nün önünü açacak olan projenin ilk devir töreni de ilk imzaları hak sahiplerinden Mehmet İşliyen ve Orhan İlhan attı. TOKİ’ YE haklarını  devir eden hak sahipleri hayırlı olmasını temenni etti. Vezirköprü için Kentsel Yenileme Projesinin büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Nalbantlı mahallesinde yapılacak olan TOKİ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesi çalışmaları hızla devam ediyor. Görüşmelerin ardından şimdi de sıra ferağ işlemlerine geldi. Ferağ işlemleri tamamlandıktan sonra TOKİ Nalbantlı mahallesini yenilemeye başlayacak. Yenileme yapılırken ilçemizin tarihi dokusu göz önünde bulundurularak tarihi yapısına uygun binalar ve modern çevre düzenlemeleri ilçemize kazandırılacaktır. Yapılacak olan bu çalışma ilçemize bambaşka bir soluk getirecektir.  proje ilçemiz için hayırlı olsun.” dedi.


Haber Gazetesi (Samsun)


Haber Vezirköprü Vatandaş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vezirköprü'de Nalbanttı Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarında tapu devir işlemlerine gelindi. Geçtiğimiz hafta Vezirköprü Tapu Müdürlüğü'nde hak sahipleri ile TOKİ arasında tapu devir işlemlerine başlandı. Tapular TOKİ Daire Başkanlığı'na devrediliyor. Bütün hak sahiplerinin devir işlemleri tamamlandıktan sonra TOKİ tarafından ihale çalışmasına başlanacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre 324 hak sahibinden 221'i ile anlaşmaya varıldı. Tapu devir işlemlerine katlan Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis: "Yaklaşık 90 dönümlük bir alan üzerine yapılacak proje ile ilçemizin tarihi yapısına uygun binalar ve modern çevre düzenlemeleri ilçemize kazandırılacaktır. Projede 476 daire bulunuyor. Bunun 300 tanesi hak sahiplerine verilecek, 176 tanesi de satışa çıkartılacak. Bölgede bulunan tarihi kalıntılara özen gösterilecektir." dedi. 


Vatandaş Gazetesi (Vezirköprü)

Geri Dön