29 / 03 / 2024

Samsun'a tatil köyü kurulacak!

Samsun'a tatil köyü kurulacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da genel turizmin parçası olan sağlık turizmini geliştirmek ve kentin bu potansiyelini artırmak için gerekli her çalışmayı ve yatırımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.



Sağlık turizminin genel turizmden ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, el ele verilmesi halinde uluslararası arenada bu konuda büyük bir hamle yapabileceğini kaydetti...


Karadeniz'in başkenti Samsun'da genel turizmin yatırımları çalışmasının parçalarından olan sağlık turizmi konusunda Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binasında toplantı yapıldı.


Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığındaki toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Dursun Mehmet Mehel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) Müdürü Hayri Şen ile özel hastanelerin genel müdürleri katıldı.


Kentte sağlık turizmini geliştirmek için katılımcıların görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplantının ortaya konacak hedefler bakımından verimli olacağını belirtti. Başkan Yılmaz, "Sağlık konusunda özel hastanelerimizde elde edilmiş olan başarı öyküsü, bizi bugün sağlık turizmini nasıl geliştirebiliriz deme noktasına getirdi. Şimdi bu iddiayı ve hedefi özel hastanelerdeki başarı ile ortaya koyuyoruz. Son 10 yılda her konuda Samsun olarak önemli bir mesafe katettik. Yaşadığımız süreç içinde işin zor kısımlarını hallettik, kolay kısımları kaldı. El ele verirsek hedefe ulaşırız. Bundan sonra yapmamız gereken şey, alt yapımızı hızla kurmaktır." dedi.


MAVİ BAYRAKLI 5 YILDIZLI OTELLERİMİZ OLACAK


30 tane büyükşehir belediyesi içinde çevre projeleri konusunda en fazla proje sonuçlandırmış belediyenin Samsun Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, " Şehirde atık su problemini çözmek ve mavi bayraklı çevre projelerinde rekabetçi olalım diye atık su arıtma tesisine 50 milyon euro para harcadık. Bu olmasaydı sağlık turizminden nasıl bahsederdik. 5 yıldızlı otellerimizin iki tanesi mavi bayrak talebinde bulundu. Mavi bayraklı 5 yıldızlı otellere sahip şehir olmak, çok özel bir durumdur. Mavi bayraklı otel demek, bütün çevresel problemlerini çözmüş, bir damla atık suyu doğaya vermeyen tesis demek. Bunlar da sağlığın önemli çevresel bileşenleri ve sağlık turizminin avantajları olacaktır. Mavi bayraklı otele sahip olursak, bu avantajı sağlık turizmine dönük kullanabiliriz." bilgisini verdi.


DİREK HAVA YOL BAĞLANTISI BÜYÜK İHTİYAÇ OLDU


İstanbul'a bağımlı kalmadan şehre direk uçuş seferleri yapılabilmesi için uğraş verdiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Bu imkana sahip olabilirsek, turizmde önemli bir avantaja sahip olacağız. Karşı sahillerdeki turist potansiyelini şehrimize getirmek için bu gerekli. Artık uçak mı satın almalıyız deme noktasına geldik. Bu şehir de buna hazır durumda. Bu uçak konusu ekmek su gibi ihtiyaç haline geldi. Karşı sahillerin konjektürü ve durumuna göre sağlık ve genel turizmde önemli avantajlarımız var. Bunları kullanabiliriz. Oralarda acenteler, muayenehaneler, kontak ofisleri kurarak bu hamleyi yapabiliriz. Yabancı dil olayında Rusça bilen insan sayısını artırmamız lazım. Rusça, turizmin önünde engel olmamalı. Bunu çözmek için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapabiliriz. Rusya'dan Rusça dersi verebilecek hocalar getirebilir, dersane düzeni kurup Rusça öğrenip rehberlik ve sağlık turizmine katkı vermek isteyenlere ilişkin bir sistem kurabiliriz." şeklinde konuştu.


KURACAĞIMIZ TATİL KÖYÜ BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK


Kuracakları tatil köyünün hem sağlık ve hem de genel turizme büyük katkı ve avantaj sağlayacağına da değinen Başkan Yılmaz, "Şehrimizde mutlaka iki tane tatil köyümüzün olması lazım. İnsanlar gelip de hem tatillerini yapabilir hem de sağlık imkanlarından ve kaliteli alt yapımızdan istifade edebilirler. Turistler 5 yıldızlı otellerde kalmak yerine tatil köyünde kalıp sağlık turizminden yararlanmayı tercih ederler. Şehrimizde tatil köyü olmaması, büyük bir eksikliğimizdir. Ayvacık'ta bir tatil köyü yapma yönünde ciddi hazırlıklarımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve hazırlıklarımız sürüyor. Bu tatil köyünü gerekirse biz yapacağız. İşletmesini ihale ile devredeceğiz. Belki işletmesini sağlıkçılarımızın kuracağı bir ortaklığa bırakabiliriz. Bunu önemli bir ihtiyacımız olarak görüyorum. Bu eksiğimizi gidermemiz lazım. Tatil köyü ile ilgili yer belirleme, proje hazırlama, bunların bakanlık ile münasebetleri, bu alanın turizm alanı ilan edilmesi konusunda önemli mesafeler katettik. Bu alanın ilanı gerçekleştikten sonra orayı istimlak edeceğiz. 1.5 senede 50 bungolow evli tatil köyünü inşa edeceğiz. Bu proje, sağlık turizmine önemli katkılar verecektir." açıklamasını yaptı.


Samsun Valisi İbrahim Şahin de "Bu turizm konusunda epeyce yol alacağız. Turizmin bir boyutu da sağlık turizmidir. Samsun'da sağlık konusunda da bir yol haritası çizmek istiyoruz. Bu konuda sizlerin düşünce ve önerilerinize ihtiyacımız var. Nasıl daha hızlı yol alır ve hareket edebiliriz, yurt dışından Samsun'a sağlık turizmi adına ne kadar çok turist getiririz, bunları konuşup planlamak istiyoruz. Basamak basamak bunları kararlı ve sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirelim arzusundayız. Bu açıdan da sizlerin düşünceleri önemli." ifadelerini kullandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön