19 / 04 / 2024

Samsun'a yol üstü otopark mı yapılacak?

Samsun'a yol üstü otopark mı yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi, Avukat Kemal Vehbi Gül'ün açtığı dava sonucu iptal edilen parkomat sistemini belediye meclisinde görüşerek, imar planına 'yol üstü otopark' olarak işledi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı komisyon toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Komisyon toplantısında ilk olarak Avukat Kemal Vehbi Gül'ün açtığı dava sonucu iptal edilen parkomat yönetmeliğinin iptal edilmesini öngören teklif ile parkomat sisteminin imar planlarına yol üstü otopark olarak işlenmesini öngören 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi görüşüldü. 


Teklif ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararını 1 ay içerisinde uygulamak zorunda olduklarını belirterek "Mahkeme bazı eksiklikleri gördü ve yönetmeliği iptal etti. Bu iptal kararı parkomatın iptal edilmesi, kaldırılması yada bu uygulamanın yok sayılması anlamına gelmiyor. Parkomat İstanbul,  Ankara  ve büyükşehirlerde uygulanıyor. Biz bununla ilgili bir daha ki ay, yeni yönetmeliği hazırlayacağız. Bu uygulamayı ilçelere taşıyarak uygulamayı genişletmemiz gerekir. Önceden cadde sokaklarımız oto galeri gibiydi, bu manzaradan günümüzde eser kalmadı. İlk zamanlar sıkıntılıyıdı ancak şimdi herkes uygulamadan memnun "dedi. 


DANIŞTAY'A İTİRAZDA BULUNDUK 

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanı Mehmet Ekmekçi, mahkemenin gördüğü eksiklikleri tamamlayacaklarını açıkladı. Mahkeme kararı ile ilgili Danıştay'a itirazda bulunduklarını belirten Ekmekçi, "Mahkeme 'yönetmeliği iptal edin' diyor, 'işlemi durdurun' demiyor. Uygulama yeni olduğu için bu konuda yasal düzenlemede gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların arından oylamaya sunulan teklif oybirliği ile kabul edildi. 


KÖMÜR DEPOLARI KAVAK'A TAŞINIYOR 

Toplantıda ayrıca Canik Balıkçı Barınağı yerleşkesi içerisine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesisin kullanım hakkının belediyeye verilmesi ile ilgili teklif karara bağlandı. Daha sonra Tekkeköy ilçesinde ki kömür depolarının Kavak ilçesi Mahmutlu köyünde 600 hektarlık alana taşınması için belediyenin söz konusu yerde 141 hektarlık araziyi satın alması yönünde hazırlanan teklif oy birliği ile kabul edildi. 





Hedef Halk 


Geri Dön