27 / 04 / 2024

Samsun'da 10 bin 188 öğrenci KYK yurtlarında kalacak!

Samsun'da 10 bin 188 öğrenci KYK yurtlarında kalacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını tamamladı.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son yıllarda eğitim ve öğretim alanında yapılan yatırımlar sonucunda eğitim kenti haline gelen Samsun'da KYK yurt sayısının göreve geldiği son iki yıl içinde yüzde 75 artışla 14'e ulaştığını açıkladı.


Öğrencilerin barınma konusundaki sıkıntılarını en aza indirgemek ve öğrenim hayatları boyunca rahat etmelerini sağlamak için büyük bir özveriyle çalışan KYK'nın Samsun'da yaptığı devrim niteliğindeki yatırımlar istatistiklere de yansıyor.


AK Parti iktidara geldiği tarihte Samsun'da 4 bin 272 yatak kapasitesine sahip 3 yurt bulunuyordu. AK Parti'nin yaptığı yatırımlar sayesinde Samsun'da bulunan yurt sayısı bugün itibarıyla 14'e yükselirken, yatak kapasitesi de 10 bin 188 oldu. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın göreve geldiği 2013 Aralık ayında Samsun'da 6 bin 968 yatak kapasitesine sahip 8 yurt bulunuyordu. Bakan Çağatay Kılıç, görev süresi içinde 8 yurda 6 yurt daha ilave edip yatak kapasitesini, 3 bin 220 artışla 6 bin 968'den 10 bin 188'e yükseltti. Böylece sadece Bakan Çağatay Kılıç döneminde Samsun'daki yurt sayısında yüzde 75, yatak kapasitesinde de yüzde 46'lık bir artış gerçekleştirilmiş oldu.


Bakan Çağatay Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun etkin çalışmaları neticesinde diğer illerde olduğu gibi Samsun'da da yurt sayısı ve öğrenci kapasitesindeki rekor artışın, öğrenciye verilen değeri en güzel şekliyle gözler önüne serdiğini söyledi. Son 13 yılda Türkiye'de eğitime ve öğrenciye verilen öneme eş değer olarak kentte büyük bir değişimin yaşandığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun'un yurt konusunda ne kadar büyük bir yol kat ettiğini görmek bizler için büyük mutluluk. Tabii bunlarla yetinmeyeceğiz. Samsun'un Türkiye'de üniversite eğitiminin ama merkezlerinden biri olması yolunda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 


Öğrencilerin barınma konusundaki hassasiyetlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Samsun'da okuyan öğrenci kardeşlerimizin Türkiye'nin aydınlık geleceğine hazırlandıkları bu güzel yolculuklarında her zaman yanlarında olacağız. İş, sadece yurt inşası yaparak bitmiyor. Bunun bilincindeyiz. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin kaliteli bir yaşam sürmesi için gereken her türlü sosyal ve eğitim aktivitelerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



Habertürk


Geri Dön