25 / 04 / 2024

Samsun'da 48 yıllık okul taşındı!

Samsun'da 48 yıllık okul taşındı!

Samsun' da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi' nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için okulları taşman öğrenciler yeni binada ders başı yaptı...



SAMSUN'da Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu arsaya 10 bin kişilik cami yapılması için okulları taşınan öğrenciler yeni binada ders başı yaptı. Bulunduğu yer imar planında 'Dini tesis alanına' dönüştürülen 48 yıllık okulun derslikleri ve bahçesi ise yeni eğitim döneminin ilk gününde boş kaldı. 


Samsun İl Müftülüğü, merkez Atakum llçesi'nir» s;v hil kesiminde 30 dönüm üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için,geçen yıl çalışma başlattı. Müftülük, Türkiye'de sadece 6 tane bulunan okulun bulunduğu arsaya cami yapılmasını isteyerek Valiliğe dilekçe ile başvurdu, il Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığa yazı yazarak konuyla ilgili görüş istedi. Bakanlıktan gelen olumlu yanıt üzerine, geçen yıl 12 Temmuz'da Büyükşehir.Belediye Meclisi'nde yapılan nazım imar planı değişikliğiyle okul alanı kullanımı, cami yapımı için 'dini tesis alanı' kullanımına dönüştürüldü. Alan, Milli Eğitim-Bakanlığından Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne, ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Bunun üzerine Okul Aile Birliği, geçen yıl 30 Ağustos'ta imar plan değişikliğinin iptali için Samsun l'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. 


Ankara Son Söz 




Geri Dön