19 / 03 / 2024

Samsun'da arsa fiyatları 7 kat arttı!

Samsun'da arsa fiyatları 7 kat arttı!

SAMSUN’da, yeni T Tipi Kapalı Cezaevi’nin yapıldığı köyde, arsa fiyatları 7 kat arttı. Köylüler, cezaevi etrafında bulunan arsalarında işyerleri yapacaklarını belirterek, "Köyümüze büyük faydası olacak. Yollarımız yapılacak, ticaretimiz gelişecek" dedi...



SAMSUN'da, yeni T Tipi Kapalı Cezaevi'nin yapıldığı köyde, arsa fiyatları 7 kat arttı. 


Köylüler, cezaevi etrafında bulunan arsalarında işyerleri yapacaklarını belirterek, "Köyümüze büyük faydası olacak. Yollarımız yapılacak, ticaretimiz gelişecek" dedi. 


Samsun'un Canik İlçesi sınırları içinde bulunan ve 1966 yılında yapılan 575 kişilik E Tipi Kapalı Cezaevi, kentsel dönüşüm projesi alanı içinde kalınca, üçe belediyesinin girişimleri sonucu kaldırılmasına karar verildi. 2013 yüı Şubat aymda da Adalet Bakanlığı, İlkadım İlçesi Çatkaya Köyünde yaklaşık 30 bin metrekarelik boş bir araziye yeni cezaevinin yapımına başladı. Toki tarafından yapılan ve T Tipi olarak planlanan lojman, 636 kişilik kapalı, toplam 312 kişilik 2 açık ve çeşitli atölyelerin bulunacağı yeni cezaevinin yapımı hızla ilerken, yaklaşık bin 200 nüfusu bulunan köyde de meraklı bir bekleyiş sürüyor. İlk başlarda cezaevinin köylerine yapılmasına tepki gösteren köylüler, fikirlerini değiştirerek cezaevinin bir an önce bitmesini beklediklerini dile getirdi.


ARSA FİYATLARI 7 KAT ARTTI 


Şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle ulaşamın kolaylıkla sağlandığı Çatkaya Köyünde, cezaevi inşaatından önce dönümü 10 bin TL'ye satüan arazilerin şu anda 70 bin TL'ye çıktığı belirtildi. Bir çok kişinin köyden cezaevine yakın arsa almaya geldiklerini düe getiren 3 çocuk babası 58 yaşındaki Fikret Avcı şunları söyledi: "Nizamiyenin tam karşısındaki arazi benim. Satın almaya gelenler oldu. Dönümüne 70 bin TL istedim. 


Alan olmazsa kendim değerlendireceğim. Bir iş yeri acacağım. Zararı da olabilir. Ama yaşam açısından, ticaret açısından büyük faydası olacağını düşünüyorum." 


HAYVANCILIK YAPTIKLARI İÇİN, ÖNCE İSTEMEMİŞLER 


Köyün geçiminin hayvancılık olduğunu dile getiren Davut Gerçek ise, "Köylüler hayvancüık yaptıkları için cezaevinin buraya yapılmasını istemedi. Çünkü hayvanlarını götürecek yerleri yok. Ancak zamanla cezaevinin çevresinde yerleri olan vatandaşlar iş yeri açabilir. Köyümüze katkı yapacağını düşünüyorum" diye konuştu. Bazı vatandaşlar ise cezaevinden olabüecek firarlar nedeniyle tedirgin oldukları dile getirdi. T Tipi cezaevinin önümüzdeki Haziran aymda hizmete açılacağı belirtildi. 


Ankara Son Söz 


Geri Dön