27 / 04 / 2024

Samsun'da cami yapımı imar değişikliğine sebep oldu!

Samsun'da cami yapımı imar değişikliğine sebep oldu!

Samsun Atakum'da, çevresinde 7 cami bulunan lise arsasına 10 bin kişilik cami yapmak için imar planı değiştirildi. Lise başka bir yere taşındı. Ancak mahkeme, 'kamu yaran yok' diyerek plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu.



48 yıllık okul!


Samsun Î1 Müftülüğü, Atakum ilçesinin sahil kesiminde 30 dönüm arazi üzerine kurulu 48 yıllık Samsun Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için Valiliğe başvurdu. 


Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen olumlu görüş üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi nazım imar planını değiştirdi ve arsayı 'dini tesis alanı' ilan etti. Arsa Milli Eğitim'den Diyanet'e devredildi. Türkiye'de sadece 6 tane bulunan tarım meslek lisesi de Gelemen Yatılı Bölge Ortaokulu binasma taşındı ve adı 'Gelemen Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesi' olarak değiştirildi. 


Telafisi zor! 


Okul Aile Birliği, 30 Ağustos 2013'te imar plan değişikliğinin iptali için Samsun 1. îdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme talebi reddetti. Bunun üzerine Okul Aile Birliği ret kararının iptali talebiyle Samsun Bölge idare Mahkemesi'ne başvurdu. Samsun Bölge îdare Mahkemesi, plan değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararında, plan değişikliğinin, şehircilik ilkelerine, bölgenin ihtiyaçlarma, çevrenin korunmasına ve kamu yararı ilkesinin gözetilmesine aykırı olduğu belirtilerek "Bu plan uygulanırsa telafisi güç zararlara sebebiyet verir" denildi.


Posta


Geri Dön