29 / 03 / 2024

Samsun'da emlak yatırımının tam zamanı!

Samsun'da emlak yatırımının tam zamanı!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, döviz fiyatlarındaki artışın kısa süre sonra konut fiyatlarına da yansıyabileceğini belirterek, yatırım aracı olarak konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi



İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, döviz fiyatlarındaki artışın kısa süre sonra konut fiyatlarına da yansıyabileceğini belirterek, yatırım aracı olarak konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi


Döviz fiyatlarındaki artış her sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkilemeye başladı. İnşaat malzemelerindeki fiyat değişikliğinin başladığını dile getiren Başkan Cevat Öncü, maliyet artışlarının önümüzdeki günlerde konut fiyatlarına da yansıyacağını ifade etti. Konut almak isteyenlerin ise elini çabuk tutmaları konusunda uyarılarda bulundu.


ZAM ÜSTÜNE ZAM ENDİŞESİ


Öncü, “Döviz fiyatlarındaki kısa süreli artışın nedenini ülkedeki güven endeksinin azalmasıyla kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olacaktır. Zaman içerisinde nasıl etkileyeceğini bekleyip görmek lazım. Bu ani yükselmelere genel olarak baktığımızda çoğu üründe artış yaşandığını da görmekteyiz. Bu artışın sonucunda ekonomide iyimser bir tablo çizmek mümkün değil. Çoğu yatırımcı yatırım yapmaktan endişe duyar hale gelirken insanların alım gücünde de sıkıntılar yaşamaya başladığı görülmekte. Bu tablonun çok fazla devam etmemesi gerektiğini ümit ediyoruz. Aksi taktirde zam üstüne zamlarla karşılaşmamız an meselesi” dedi.


YATIRIM UYARISI



Konut almak isteyenler ve yatırımlarını konuta çevirmek isteyenler için şu an tam zamanı olduğunu dile getiren Başkan Öncü, “Birikimlerini döviz yatırımı ile yapanların bugünlerde konut yatırımına dönmesi için tam zamanı. Adeta zirveye ulaşmış olan dövizin şu an bozdurularak henüz fiyat artışı yaşamamış konuta yönelmesi en mantıklı yatırım olabileceğini düşünüyorum. Konut ihtiyacı olan yada yatırım aracı olarak konut düşünenler için bugün alım zamanıdır. Dövizdeki oynama konut fiyatlarını da yakın gelecekte etkileyeceği için konuttaki alım günü bugündür” diye belirtti.



İNŞAATTA DURGUNLUK HAKİM


Başkan Öncü, “İnşaat sektöründe de müthiş bir durgunluk başladı. Kamu bankaları tarafından faizlerin indirilmesinin ardından bir hareketlilik olmuştu, fakat daha sonra tekrar bir durgunluk yaşanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da İnşaat Mühendislerinin Merkez toplantısında yapılan değerlendirmede Türkiye’nin her yerinde müthiş bir durgunluğun hakim olduğunu gözlemledim. Satışlarda durgunluk olduğu gibi önümüzdeki günlerde de konut fiyatlarının artması bekleniyor. İnşaat maliyetlerinin de artması ile birlikte firmalar konut fiyatlarında da mecburiyetten bir fiyat artışına gitmek zorunda kalacaktır” diye konuştu. 


Gazete Gerçek


Geri Dön