19 / 04 / 2024

Samsun'da en riskli deprem bölgesi Ladik!

Samsun'da en riskli deprem bölgesi Ladik!

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'da olası bir depremde en riskli bölgenin Ladik olduğunu ve denetim firmalarının etkin kullanılması gerektiğini belirtti...



Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'da olası bir depremde en riskli bölgenin Ladik olduğunu belirtti.


Kaçak yapılarla etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Gül Yüzüncü Yılmaz, "Ladik depremi 1943 yılında oldu. 1. Büyük depremde 1824 kişi hayatını kaybetti. Doğal olarak, Ladik birinci deprem bölgesi. Fay hattı bu bölgeden geçtiği için deprem olduğunda Samsun'u etkileyecektir" şeklinde açıklamada bulundu.


Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Samsun'da bir deprem meydana geldiğinde herkes sorumluluğu birbirine atacak. Bu bildiğimiz bir yöntem. Sorumluluğu üstlenmeyip binlerinin üzerine atmak gibi. Bizim alt belediyelerimizin içinde jeoloji mühendisi yok. Bunu düzenlemekte ilgili bakanlık tarafından yapılmalı. Ancak Alt belediyeler ve denetim firmaları el ele verip bu sorunu çözümlemeli. Samsun bizim şehrimiz. Biz kentimizde korkusuz yaşamak istiyoruz. Fakat, deprem hayatımızın bir parçası. Bu kaçınılmaz bir son. Eninde sonunda bununla yüzleşebiliriz. Teknikler çok ilerledi bilimsel anlamdaki raporların gerçek hayata uygulandığında bir verim alınabilir" şeklinde konuştu.



Hedef Halk



Geri Dön