17 / 04 / 2024

Samsun'da Merkez Bankası'nın devrettiği evler çocuk evi olarak hizmete girdi!

Samsun'da Merkez Bankası'nın devrettiği evler çocuk evi olarak hizmete girdi!

Merkez Bankası tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne devredilen 5 ev, çocuk evi olarak hizmete açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Yavuz Selim, Menekşe, Fazilet, Emirler ve Özgür çocuk evlerini ziyaret etti...




Merkez Bankası tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne devredilen 5 ev, çocuk evi olarak hizmete açıldı.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Yavuz Selim, Menekşe, Fazilet, Emirler ve Özgür çocuk evleri adıyla hizmete açılan 5 evi ziyaret etti. Ziyaret esnasında Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Keskin de hazır bulundu. Ziyaretinde çocuklarla bir süre sohbet eden Yıldırım, daha sonra Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Keskin ve bakıcı annelerden bilgi aldı.


Ziyaret sırasında evleri tek tek gezen Yıldırım, evlerin parke, kapı, pencere, mutfak gibi eskimiş bölümlerinin değiştirilmesinin evlere yeni bir görünüm kazandırdığını söyledi.


4 İLÇEDE 37 ÇOCUK EVİ


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın şu ana kadar çocuklar için uyguladığı en yaygın hizmet modelinin kurum bakımı modeli olduğunu belirten İl Müdürü Murat Yıldırım, “Bu modeller çocukların aile ortamı ve sıcaklığını daha fazla hissedebileceği, kişisel gelişimlerine daha fazla katkıda bulunacaktır. Kendine güvenen, toplumla iç içe ve toplumsal gerçekliğin ne olduğunu bilip kendi ayakları üstünde durabilen bir gençlik yetiştirmek amacıyla çocuk evleri modelini uygulamaya başlattık. İlimizde ilk olarak 2010 yılında hayata geçirilen çocuk evleri projesi kapsamında 4 ilçemizde toplam 37 çocuk evi açıldı” dedi.


Yarınların inşasında büyük rol oynayacak olan çocukların diğer yaşıtlarının sahip olduğu imkanlara kavuşmaları ve sosyalleşme süreçlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelerinin önemli olduğuna değinen Yıldırım, “Biz de çocuklarımızın bu süreci yuva ve yurtlarda değil, çocuk evlerinde geçirmesini istiyoruz. İlimizde 32 olan çocuk evi sayısı Merkez Bankası'nın kurumumuza devrettiği 5 ev ile birlikte 37'ye yükseldi. Evlerimizin sayısının artmasıyla 25 kadar çocuğumuzu daha çocuk evlerine çıkardık. Çocuklarımız için önemli olan bu evlerin bakanlığımıza devredilmesi noktasında katkısı olan Merkez Bankası yetkililerimize bakanlığım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.




Milliyet


Geri Dön